Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рекультивація Грибовицького полігону має розпочатись до кінця року, - «Egis»

Сьогодні, 23 травня, французька компанія «Egis» презентувала перші напрацювання щодо рекультивації Грибовицького полігону і будівництва сміттєпереробного заводу для Львова, відповідно до меморандуму про співпрацю, підписаного з м. Львовом 17 березня 2017 р. щодо проекту поводження з твердими побутовими відходами, зокрема підготовки комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами, включаючи об’єкти збору, переробки, утилізації ТПВ у Львові. Про це повідомила Львівської міської ради.

«Наступне завдання, яке ми розглядали – це рекультивація Грибовицького полігону. Тут важливо все зробити так, щоб не було шкідливого впливу на екологію. Ця рекультивація повинна відбуватися в декілька етапів і триватиме довший період часу. Тут враховано кілька аспектів – це стабільність цього сміттєзвалища, робота з фільтратами, а також наявність газу на цьому сміттєзвалищі. Також ми враховували остаточний вигляд цього сміттєзвалища. Також потрібно довготривале спостереження за грунтовими водами.

На цьому етапі ми нічого нового не винаходимо. Ми використовуємо методи, які вже були використані і перевірені - приклад такої роботи - це рекультивація  сміттєзвалища біля Марселя, Франція.

Ми зараз розробляємо різні технічні рішення. Хочемо знайти найкраще рішення щодо рекультивації Грибович.

Попередні роботи в Грибовичах вже розпочнуться до кінця цього року», - розповів Крістофер Раунд, керівник проекту французької компанії «Egis».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ