Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ремонт Левандівського мосту у Львові давно розпочали, але ніхто не знає кошторисної вартості проекту - Лукашик

На сьогодні не відома кошторисна вартість реконструкції Левандівського мосту, який зараз перебуває в аварійному стані. Щоб відновити несучу здатність конструкції інженерної споруди перш за все потрібно провести повторну діагностику на предмет кошторисної вартості виконання проекту. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив начальник Головного управління архітектури, містобудування та просторового розвитку ЛОДА Степан Лукашик.
„Перед тим, як з держбюджету було передбачено кошти на реконструкцію Левандівського мосту, було здійснено його діагностику, яка підтвердила, що міст в аварійному стані, - каже він. – Тепер потрібно провести додаткову діагностику на предмет кошторисної вартості проекту реконструкції інженерної споруди, тільки тоді стане відомо, чи вистачить державних коштів на його відновленя”.
Степан Лукашик зазначив, що під час вчорашньої наради з питань реконструкції Левандівського мосту представники усіх структур, які займаються даним питанням, домовилися, що протягом тижня збиратимуть усю інформацію щодо проблем реконструкції інженерної споруди в умовах кризи, а у вівторок, 10 лютого, зберуть ЗМІ і обговорять дане питання прямо на мості.
Стосовно обіцянок відновлення несучої здатності конструкції та відновлення руху автотранспорту на Левандівському мості до кінця 2008 року Лукашик зазначив, що на заваді стали погодні умови та складна фінансова ситуація.
Нагадаємо, що рух через Левандівський міст у Львові було перекрито 19 червня через аварійну ситуацію – було виявлено відхилення крайньої балки, на якій підвішені інженерні мережі, яка загрожувала обвалом і падінням на контактну мережу залізничної колії. 10 листопада 2008 року під час брифінгу Степан Лукашик повідомив ЗМІ, що до кінця року буде відновлено несучу здатність конструкції і відновлено рух автотранспорту на Левандівському мості і що роботи на мості вже ведуться. А заступник голови ЛОДА Сергій Таратута зазначив, що з державної казни на ремонт Левандівського моста передбачено 13 млн. 104 тис. грн. Окрім того, з міського бюджету було виділено близько 300 тис. грн. на розробку проекту ремонтних робіт на цьому мості. Згодом чиновники запевняли, що до рух на мості буде відновлено у лютому частково та повністю у квітні.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ