Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ремонт школи в Брюховичах: куди поділися гроші!? Фото

Батьківська рада Львівщини, ГО "Громадська варта", ГО "Пліч-о-пліч заради майбутнього" звертаються до міського голови Львова п. Андрія Садового, голови Львівської обласної державної адміністрації п. Олега Синютки з проханням роз'яснити ситуацію щодо ремонтно-будівельних робіт у приміщеннях середньої школи №41 у селищі Брюховичі. Повідомили в ГО "Пліч-о-пліч заради майбутнього".

Далі у повідомленні сказано: "У відповідь на звернення ініціативної групи мешканців Брюхович до адміністрації школи та управління освіти Львівської міської ради ми отримали три документи щодо коштів, виділених на ремонт за останні п'ять років, зміст яких  кардинально суперечить один одному.

Наші  громадські організації не є аудиторами чи фахівцями з освоєння бюджетних коштів, тому не розуміємо, чому в відповідях посадових осіб є неспівпадіння. Зокрема, директор школи №41 п. Володимир Божейко стверджує, що в 2009 році було виділено 0, 00 гривень, у 2010 - 0, 00 гривень, у 2012 році - 697 тис. гривень на капітальний ремонт шкільної їдальні, спротзалу та санвузла, у 2013 - 366 тис. грн,  і майже 165 тис. грн у 2014 році.

Натомість, як стверджує начальник управління освіти п. Галина Слічна, у 2009 році місьрада виділила 293 тис. грн, 2010 - понад 128 тис. грн, в 2011 році - 339 тис. грн, у 2012 - понад 884 тис. грн, у 2013 - понад 366 тис. грн та 292 тис. грн у 2013 році.

(Нагадаємо, що п. Г. Слічна у 2014 р. отримала в Брюховичах земельну ділянку 0.04 га для сінокосіння).

Цікаво також те, що на школу виділяли кошти також із бюджету Брюховицької селищної ради. У 2012 році - 400 тис. грн, у 2013 - 2 млн. грн, у 2013 - 1 млн. грн. Щодо сучасного стану брюховицької школи ми проведемо окреме засідання Батьківської ради на території школи. Як нас інформують мешканці Брюхович, реальний стан школи не відповідає витраченим на неї коштам.

Хочемо наголосити, що в Брюховичах стоїть два незавершені об'єкти, які будувалися,  як майбутні нові школи. Незрозумілим є те, чому батьки брюховицьких школярів змушені возити своїх дітей до школи або у Львів, або в сусіднє суло Бірки Яворівського району, де школа була здана в експлуатацію два роки тому і де будівництво  розпочалося значно пізніше, ніж незавершені об'єкти у Брюховичах, а сама бірківська школа є  прикладом ефективної роботи керівництва органів місцевого самоврядування.

Щодо ситуації по школі №41 ми і надалі постійно інформуватимемо громадськість".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ