Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ремонт сходової клітки у будинку на вул. Виговського, 1 буде зроблено впродовж місяця

Комунальні служба міста працюють над відновлення усіх комунікацій і проведенням необхідних ремонтних робіт у будинку на вул. Виговського, 1, де 10 травня сталася пожежа. Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, зараз розглядають два варіанти відновлення роботи ліфта і готуються до ремонту сходової клітки, - інформує пресслужба ЛМР.
Фото ДСНС

На вулиці Виговського у Львові горів десятиповерховий будинок

"На сьогодні у будинку на вул. Виговського, 1, відновлено подачу електрики, відновлено подачу газу, зроблено порядок на сходовій клітці, відновлено дашок на горищі.

Щодо ліфта, то його обстежили, і зараз йдеться про те, щоб провести або капітальний ремонт ліфта, на що необхідно 500 тис. грн. Або про повну заміну ліфта, на що необхідно 1 млн 300 тис. грн. Це питання вирішуємо з ЛКП "Львівсвітло", і ці роботи будуть виконані.

Ремонт сходової клітки. Відзначу, що у цьому будинку є дві сходових клітки: одна – по якій ходять люди, інша – запасна (евакуаційна). Зараз ЛКП "Левандівка" проводить підготовчі роботи щодо ремонту сходової клітки, закуповує матеріали, і ремонт сходової клітки буде зроблено впродовж місяця часу.

Отож, питання проведення необхідних ремонтних робіт у будинку на вул. Виговського, 1 є на постійному контролі. Кожного дня туди виїздить голова районної адміністрації. Я теж була там на місці, був міський голова", - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Як наголосив мер Львова Андрій Садовий, поширення меж пожежі у будинку на вул. Виговського спричинило те, що евакуаційна сходова клітка була завалена речами мешканців, і вогонь пішов по ній. Тому, в майбутньому, в цілях безпеки, у жодному разі не можна допустити, щоб на цій сходовій клітці тримали речі.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 10 травня о 20:49 надійшло повідомлення про пожежу у м. Львові на вул.Виговського, 1 у десятиповерховому житловому будинку у квартирі та загальному коридорі на 2-му поверсі та на 3-му поверсі загального коридору.

Внаслідок пожежі вогнем знищено речі домашнього вжитку у квартирі на 2-му поверсі на площі 60 кв.м, речі в коридорах на 2-му та 3-му поверхах загальною площею 70 кв.м, речі побутового вжитку на евакуаційній сходовій клітці з 2-го по 10 поверх площею 160 кв.м та дерев’яну покрівлю надбудови на горищі на площі 10 кв.м. Крім того, вогонь знищив облицювання стін основної сходової клітки з 3-го по 5-й поверхи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ