Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Ніхто не постраждає, посади втратять тільки головні лікарі, - Чечотка

Реорганізація Станції екстреної медичної допомоги Львова, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також Станції швидкої допомоги Дрогобича в одну структуру є необхідною, адже лише Львівська та Івано-Франківська області ще цього не зробили. Зі штатних працівників ніхто не постраждає, - про це в коментарі для Гал-інфо зазначив Богдан Чечотка, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.
фото: pravda.lutsk.ua

Нагадаємо, як стало відомо Гал-інфо у Львівській обласній раді планують ліквідувати три юридичні  підрозділи, а саме: Станцію екстреної медичної допомоги м. Львова, Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та Станцію швидкої допомоги у м. Дрогобич. На місці цих підрозділів планується створити єдиний Центр медицини і катастроф.

Відтак, Гал-інфо вирішило розпитати  Богдана Чечотку про доцільність та мотивацію такої реорганізацію.

«Перш за все, про реорганізацію йдеться у Законі України про екстерну медичну допомогу, тут має бути одна юридична особа, а не три, як є зараз. Усі ці структури працюють розрізнено і неефективно, в тому числі Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, тут не має ефективної моделі роботи», - розповів Богдан Чечотка.

За його словами, жодна штатна одиниця не постраждає, лише головні лікарі, котрі втратять свої посади.

«Нікого звільняти не планують, навпаки,  мова йде про те, щоб додати ще ваканцій. Ми не можемо через комфорт однієї людини, стати аутсайдерами в наданні  екстреної медичної допомоги в Україні. Тепер не буде посад трьох головних лікарів і трьох бухгалтерів. Але вони зможуть працювати на інших посадах», - зазначив посадовець.

Він каже, що при реорганізації цих структур, для населення області якість медичних послуг тільки покращиться.

«Ми тільки виграємо від того. Я був у Харкові і бачив, як усе це працює. Там реальні терміни доїзду, а це - 15 хвилин по селі, 8-10 хвилин - по місту. Нам треба прагнути до змін і не боятися», - запевнив директор департаменту.

Окрім того, він розповів, що наступне пленарне засідання Львівської обласної ради має бути 16 лютого, а вже 1 березня попередньо планується порушити питання реорганізації в області служби екстреної медичної допомоги .

«Буде створена конкурсна комісія, туди ввійдуть представники громадських організацій, громадської ради, а також буде представник від департаменту.

На посаду директора служби може подаватись будь-хто з цілої України, включаючи тимчасово окуповані території, хто має певний кваліфікаційний рівень. На конкурс йтимуть люди, кожен зі своїм баченням та пропозиціями», - сказав директор департаменту.

Щодо глобальних  проблеми екстреної медицини, то серед найважливіших він виокремив невчасне надання  медичної  допомоги та відсутність контролю за якістю надання медичних послуг.

«Ми закупили GPS- навігатори, рації, але системного підходу нема. Також я підозрюю, що водії, як зливали бензин,  так і зливають, тому що аналізу того GPS-маршруту нема. В диспетчерській як одна людина сиділа, так і сидить», - наголосив Богдан Чечотка.

За його словами, технологічні виїзди є зачастими, скажімо, коли всі машини у певний час виїжджають до Львова, щоб забрати медикаменти. Тут витрачається паливо, час, людський ресурс.

«До літа новосформований Центр медицини і катастроф має запрацювати», - додав директор директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка.

Нагадаємо, в коментарі для Гал-інфо директор Служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області Юрій Пацюрко негативно оцінив перспективу об'єднання трьох медичних підрозділів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ