Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Репортаж про злочин Росії в окупованому Криму переміг на конкурсі іспаномовних репортажів про Україну

Учора, 23 червня, у Львівській обласній раді відбулося нагородження переможців конкурсу іспаномовних репортажів про Україну. Лауреаткою Першої премії стала Олена Стецюк, інформує кореспондент Гал-інфо.

Переможців нагороджували голова облради Ірина Гримак та голова Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби Анатолій Забарило. 

Проєкт “Україна іспанською мовою” стартував за спільною ініціативою громадських і наукових організацій Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби (м.Львів) та Асоціацією “Con Ucrania” (Мадрид, Іспанія). Його було започатковано з нагоди “тижня пам’яті жертв Голодомору” в листопаді 2020 року.

Як зазначає Анатолій Забарило, метою цього конкурсу було поширення інформації про Україну та формування позитивного іміджу нашої країни в іспаномовному світі, адже на сьогодні іспанська мова є другою за значенням мовою міжнародного спілкування та нараховує понад пів мільярда людей, для яких вона є рідною.

Конкурс відбувся у березні-травні цього року, до участі допускалися художні репортажі іспанською мовою на різноманітну тематику, присвячені історії та сучасності України. Конкурсна комісія відібрала тексти, які опублікували на сайті “Con Ucrania” та в соціальних мережах. 

«Це перший конкурс, яким ми популяризуємо Україну та українське іспанською мовою в іспаномовному світі. Важливо, що такий конкурс дав перші результати. Понад 200 учасників приймали в ньому участь. Були учасники, які мешкають в Криму і в Мексиці. Це доводить, що Україною цікавляться за кордоном. Вболівають за те, аби наша держава була достойно представлена на світовій арені”, - повідомила Ірина Гримак.

Переможців обирали шляхом підрахунку балів, які учасники отримали від Конкурсної комісії, а також й від читачів. 

Лауреаткою Першої премії стала журналістка редакції “Суспільне Крим” Олена Стецюк з роботою «Півострів терору». В ній вона розповіла про злочини Російської Федерації в окупованому Криму.

Основною винагородою була грошова премія. Переможниця отримала 6 тисяч гривень, які організатори відправлять до Києва. Дві других премії вручили Артуру Морозову та Христині Маленчак, які отримали по 4 тисячі гривень. Анастасія Фабіровська, Марта Горін та Ірина Герасько за третю премію отримали 3 тисячі гривень.

“Ми бачимо, що учасниками цього конкурсу стали діти-школярі, яким в цій державі жити та творити новітню історію. Тому важливо, що така ініціатива знайшла підтримку в молоді”, - додала Ірина Гримак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ