Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Репортерам без кордонів» українці не вірять

Директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран переконаний, що в Україні існують проблеми зі свободою слова, але незаперечним є факт, що відбувається її розвиток. 

 «В Україні значно покращилась ситуація із свободою слова після помаранчевої революції, і те, на якому місці знаходиться наша держава у рейтингу за даними доповіді міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" про свободу преси у світі нам повинно бути байдуже. Ця організація не вартує довіри. Коли йшлося про свободу слова після подій 2004 року, в той час, як ситуація у цій сфері значно покращилась, «Репортери без кордонів» робили заяви про утиски ЗМІ. Натомість сьогодні, коли Партія регіонів при владі  вони не помічають порушень. Ця організація упереджена і заангажована», -- сказав Сергій Таран.
 Тому, на думку Сергія Тарана, те, на якому місці Україна за рейтингом міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів", на 1-ому чи 200-ому, немає значення.
 За результатами дослідження стану свободи преси у країнах світу «Репортери без кордонів» поставили Україну на 105 місце із 168.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ