Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Реставрації скульптури ангела роботи Казимира Корчинського на Личаківському цвинтарі перешкоджає відсутність проектної документації

Скульптуру ангела, автором якої є Казимир Корчинський, учня видатного французького скульптора Огюста Родена, яка розміщена на території Личаківського цвинтаря, дозволять реставрувати у рамках реставраційної школи підвищення кваліфікації за спеціальністю „Реставрація кам’яної скульптури та архітектурного декору”, якщо реставратори та керівництво цвинтаря укладе відповідну угоду. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив директор заповідника „Личаківський цвинтар” Ігор Гавришкевич.
„Ця скульптура зі штучного каменю у доброму стані, але є тріщинки. Загалом, на „Личаківському цвинтарі” є чотири скульптури Казимира Корчинського. Порівняно із багатьма іншими скульптурами, де вже немає якихось частин і очевидний стан руйнування, цей ангел у нормальному стані, але, звичайно, якщо є можливість провести реставрацію, то це тільки на краще. Бо ці тріщинки з часом можуть сприяти руйнуванню кам’яного ангела”, – розповів Ігор Гавришкевич.
Він зазначив, що реставратори ще не надали проектної документації, відповідно до стаття 26 ЗУ „Про охорону культурної спадщини”, зокрема ліцензії на проведення реставраційних робіт та фотофіксації – досліджувальних робіт, а також не уклали угоди про проведення реставраційних робіт.    
Як повідомив Ігор Гавришкевич, ця скульптура має мистецьку цінність і згодом може бути включена до переліку пам’яток культури у місті Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ