Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Реставрацією кам’яної скульптури та архітектурного декору у Львові керуватиме британський реставратор Кріс Клір

До 24 жовтня триватиме друга школа реставрації каменю. Цього разу реставрують скульптури зі штучного каменю – кронштейн з вулиці Лесі Українки та Личаківського цвинтаря. Про це повідомила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко. Про це „Гал-info” повідомили у прес-службі ЛМР.
Школу реставрації організували у приміщенні Агенції ревіталізації, що на вулиці Дністерській, 25. Інструктори школи – консультант з консервації Техаського Університету в міста Остині, Стамбульського Університету імені Коча та Національного заповідника «Херсонес Таврійський» Кріс Клір; консультант з питань консервації та магістер історії мистецтва та магістер управління археологічними пам’ятками, радник мера міста Львова з питань збереження культурної спадщини Таїса Бушнель; консультант з питань реставрації творів мистецтв, завідуючий кафедри реставрації творів мистецтв Львівської національної академії мистецтв, доцент Юрій Островський.
Помічниками реставраційної школи є консерватори-реставратори Техаського Університету в місті Остині, що працюють в Національному заповіднику «Херсонес Таврійський» – магістер реставрації творів декоративно-ужиткового мистецтва та скульптури Юлія  Подольська та інші запрошені доповідачі з України та Польщі та 10 учнів – скульпторів-реставраторів.
Нагадаємо, що протягом трьох тижнів у червні-липні у Львові відбувалась перша школа реставрації та консервації природного каменю.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ