Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реставраційні роботи з відновлення пам’ятника королю Данилу підходять до завершення

Найближчим часом реставраційні роботи по відновленню попереднього вигляду пам’ятника королю Данилу у Львові мають завершитись. Про це повідомив кореспонденту „Гал-info” начальник управління охорони історичного середовища міської ради Андрій Левик.
Зараз на пам’ятнику ведуться роботи по відновленню позолоти, яка була пошкоджена під час некваліфікованих реставраційних робіт, що проводились працівниками підприємства “Ренесанс”. Ці роботи почались без дозволу і погодження з авторським колективом та з порушенням технології реставрації. У результаті цього на пам’ятнику було повністю знищено позолоту декоративного фризу та змито патину на скульптурній композиції. Фінансування відновлювальних робіт поверхні скульптури відбуватиметься частково за кошт фірми, яка проводила несанкціоновані роботи, а частково за кошти міської ради. «До святкування 750-річчя міста Львова риштування з короля Данила будуть обов’язково  зняті», - сказав Андрій Левик.
Також цими днями повинні розпочатись розкопки Краківської брами. На це в міській раді передбачено виділити окремі кошти. Скільки будуть тривати розкопки, поки що невідомо, зазначив начальник управління охорони історичного середовища м. Львова. «Сьогодні рано говорити про завершення розкопок, адже значна частина споруди знаходиться у підвалах сусідніх будинків. Крім того, під час розкопок археологи можуть знаходити нові знахідки, а це може сповільнювати роботи», - повідомив Андрій Левик. Після завершення розкопок цей об’єкт, скоріше за все, музифікують
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ