Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рецепт подолання кризи від УНП зводиться до трьох пунктів

Власну програму виходу з економічної кризи від УНП представив сьогодні, 22 квітня, у Львові лідер Української народної партії, народний депутат Юрій Костенко.
За його словами, саме ця антикризова програма може допомогти теперішньому урядові подолати економічну ситуацію, що склалася в країні.

На думку лідера УНП, серед низки розроблених партією пропозицій, можна виділити три ключових. „По-перше, – наголошує Юрій Костенко, – треба удвічі зменшити частку російського газу в енергозабезпеченні України. Слід переорієнтуватися на національні природні ресурси, насамперед – вугілля. Це дасть можливість зекономити близько 7 млрд. доларів доходів держбюджету”.

Другим важливим кроком є підтримка національного товаровиробника за принципом „Купуй українське!”. „Те, що сьогодні уряд подає на розгляд Верховної Ради як антикризові законопроекти, лише створює проблеми національному товаровиробнику: збільшується податкове навантаження, скасовується ввізне мито, і знову іноземна продукція, зокрема так зване „дешеве м’ясо”, заповнюють український ринок”.

Третім важливим кроком у подоланні кризи, на думку Юрія Костенка, є започаткування практики довготермінових, на 30-50 років, грошових позик для широкомасштабного будівництва доріг – як магістральних, так і міжобласних та міжрайонних. „Через позики та будівництво доріг формувалася нова ринкова економіка посткомуністичних держав – Польщі, держав Балтики, Румунії, Чехії, тощо, – вважає нардеп. – Окрім того, дорожнє будівництво потребує багато металу, тож розроблена нами програма здатна завантажити металургійний комплекс, цементну галузь та виробництво будівельних матеріалів”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ