Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Рецепт соусу з хрону якому більше 80-ти років
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Рецепт соусу з хрону якому більше 80-ти років

"Я ходила на кулінарні курси раз на тиждень, ми там ходили на дві години. То було в селі Рожубовичі, воно попало потім за границю то село. І там нас вчили шо-небудь пекти, варити.

То я була в 4 класі. Таке нас вчили, а як ми вже всі зварили і спекли, тоді ми сідали, і одна йшла і роздавала їсти. Варили ми такий сос з хрону. То я пам’ятаю, шо я того соусу на бульбу так наляла, шо я не могла з’їсти, такий був острий. А я собі думала, шо то файний. Я роздаю, одна несе бульбу, а друга несе той сос. А я собі думаю, я на свою тарілку, я собі фест налию, бо то я несу, а я потім не могла то з’їсти. То так був той сос: взяли накраяли, відварили, потім відцідили ту юшку і з тої юшки робили таку заправку – сметана і мука, розколотили і така була заправка. І шо то могло бути таке файне? А я собі, я роздавала і в свою тарілку багато наляла. Думаю ше буду жаліла собі того соусу.

А такий пляцок ми пекли, струдель називали, таке як маківник, тільки то не називали маківник, а струдель. То тоже, краяла, а прийшлось краяти моїй товаришці, кажу до неї: «Ти як будеш краяла, то вкрай такий кусок великий, шоб я наїласі». Бо то не було в нашім селі, а в ті Рожубовичі то далеко було, заким ми зайшли, заким ті уроки мали.

Анна Клюс, 1928 р. н., с. Стрілковичі Самбірського р-ну Львівської обл. (переселена з с. Яксманичі Перемиського п-ту Підкарпатського в-ва)".

Проект Локальна Історія

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ