Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Reuters: скандал з даними не вплинув на кількість користувачів Facebook у США

Більшість користувачів Facebook у США не перестали користуватися соціальною мережею незважаючи на скандал з компанією Cambridge Analytica, яка збирала особисті дані мільйонів користувачів без їхньої згоди. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Посилаючись на дані опитування Reuters/Ipsos, яке проводилося в онлайн-режимі англійською мовою по всій території Сполучених Штатів, міжнародне інформаційне агентстсво повідомляє, що “у ході національного онлайн-опитування, проведеного 26-30 квітня, було встановлено, що близько половини американських користувачів Facebook не змінили обсяги використання сайту, одна чверть заявили, що використовують його більше”.

Ще чверть респондентів заявили, що використовували соцмережу зовсім недавно або зовсім видалили свій аккаунт.

Це означає, що люди, які стали використовувати Facebook менше, були приблизно збалансовані тими, хто зараз використовує його більше і загальну рівновагу не було порушено.

Зазначається, що були зібрані відповіді 2194 дорослих, включаючи 1938 користувачів Facebook. Стандартна похибка вибірки 3%.

Нагадаємо, британська компанія з аналізу даних Cambridge Analytica, яка незаконно отримала доступ до даних понад 87 мільйонів користувачів Facebook, припиняє свою роботу.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ