Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реванш у галицькому дербі: «Політехніка-Галичина» бере гору над «Говерлою»

В стартовому матчі другого кола регулярної першості Української баскетбольної ліги львівська «Політехніка-Галичина» на своєму майданчику взяла реванш за поразку в зустрічі першого кола в івано-франківської «Говерли» - 85:76.

Усі без винятку гравці « Політехніки-Галичини» були дуже розлючені через поразку своєї команди в гостях в Івано-Франківську. Про це вони говорили вголос і без тіні сорому. Деякі навіть як кажуть «перегоріли». Так, скажімо Йован Копрівіца, вийшов на матч із потроєним бажанням перемогти (до всього іншого, у гості до серба приїхали батьки). Саме в нього гра не пішла. Занадто багато помилок, і занадто гаряча голова. Можливо, завдяки цьому, у перші хвилини «Говерла» і вийшла вперед. Демьєн Кінлок і Патрік Спаркс робили погоду на паркеті. Лише під завісу першої чверті господарям вдалося зробити рахунок сприятливим для себе. Володимир Гуртовий, Ярослав Зубрицький і Микола Алєксєєв змогли до завершення періоду вийти вперед «+7». У наступні 15 хвилин підопічні Валентина Вороніна вміло тримали вузди гри у своїх руках, не дозволяючи суперникові наблизитися на близьку відстань. Ситуація в корені змінилася після перерви. Розійшовся Тейт Деккер. Американський центровий «Говерли» здивував шаленим відсотком влучення з периметра.

Три рази поспіль Деккер забив трьохочкові. До того ж, згадав про свій снайперський талант Олексій Лобанов. Незабаром 12-очкова відстань зникла і лише завдяки тайм-аутам Валентина Вороніна « Політехніка-Галичина» не дозволила суперникам скоротити рахунок до мінімуму. Правда, підопічні Олега Пелеха були вже дуже близько, але в потрібний момент івано-франківські баскетболісти почали «здавати». Не так вдало стали діяти під кільцем, знизився відсоток влучань і, до повного щастя, гравці «Говерли» «відзначилися» втратами. У підсумку « Політехніка-Галичина» змогла отримати таку бажану перемогу, помстившись (правда, так і не діставши суперника на 12 пунктів, з різницею, з якою вони програли в гостях) івано-франківській команді за матч 8 туру.

КОМЕНТАРІ:

Валентин ВОРОНІН (головний тренер « Політехніки-Галичини»): Сьогодні нам вдалося перемогти в зовсім непростому матчі. Ми дуже добре знали можливості суперника, але велика кількість трьохочкових привела до того, що «Говерла» зуміла гідно протистояти нам. Однак у мене ще залишилися питання до деяких баскетболістів. Думаю, доведеться зробити рокіровку й поміняти декого».

Олег ПЕЛЕХ (головний тренер «Говерли»): «Нам не вдалося втримати свою перевагу, яка була в нас на початку матчу. Проблеми особливої цій поразці я не бачу – потрібно більше зіграти склад».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ