Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Революційної ситуації в Україні поки що нема, - Тягнибок

Лідер ВО “Свобода» Олег Тягнибок не виключає можливості того, що виведе людей на вулицю, якщо масштаби фальсифікацій на місцевих виборах перейдуть межу. Про це повідомив «Главком».

«Якщо такий перехід межі буде, то, звичайно, ми залишаємо за собою право кликати людей на вулиці і протестувати. Тим більше, що протестні настрої сьогодні в суспільстві є. Мова йде навіть не про Галичину чи Західної України - я кажу про Київ, столицю України, яка зараз нібито аполітична, тому, що тут виборів не було, де нікого нічого не цікавить ", - сказав Тягнибок.

У той же час він вважає, що революційної ситуації в Україні поки що немає. «Є невдоволення, яке люди висловлюють вдома на кухні, на автобусних зупинках, за пивом - люди скрізь клянуть владу. Так, це є. Але немає ще відчуття того, що народ зараз готовий кинути свою роботу, яку він може втратити, залишити на якийсь час свою сім'ю і йти на вулицю вибивати свої права, добиватися своєї правди ", - зазначив Олег Тягнибок.

Він відмовився оприлюднити свої плани далі, після того, як збереться Майдан, щоб опоненти не змогли цьому протидіяти.

На питання, чи готовий він особисто взяти відповідальність за кровопролиття, яким можуть закінчитися масові виступи, Тягнибок сказав: "На ваше запитання є кілька варіантів відповіді. Перший: а ви вірите, що у нас в Україні може бути кровопролиття? Ви що, забули Помаранчеву революцію? Не було у нас кровопролиття. І я, чесно кажучи, думаю, що ніякого кровопролиття у нас не буде. А другий варіант відповіді: а, може, тому ми в такій багнюці живемо, що нам так легко дісталася наша незалежність? Може, тому сьогодні Прибалтика знаходиться на такому рівні розвитку, якого ми невідомо, як і коли зможемо досягти?»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ