Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Рейдерська атака на «Львівелектромаш»: колектив позбавляють підприємства, яким від володів з 91 року

Трудовий колектив ПАТ «Львівелектромаш» заявив про рейдерське захоплення підприємства. Акції товариства виведені в офшор, а проти самого підприємства триває суд, який може позбавити його всього майна і земельної ділянки площею 10 гектарів, на якій воно розташоване. Про це представники трудового колективу на ПАТ «Львівелектромаш» розповіли сьогодні, 21 січня, під час засідання Львівського прес-клубу.

Євгенія Чаус, голова правління ПАТ «Львівелектромаш», стверджує, що спроби відібрати підприємство у трудового колективу, який володіє ним з 91 року, тривають фактично від заснування. Основна причина – 10 гектарів землі  і 25 тисяч квадратних метрів приміщень, які належать товариству.

Остання з рейдерських атак, за її словами,  трапилася наприкінці минулого року. Двоє адвокатів, яких товариство найняло для захисту власних інтересів від інших рейдерів, Сергій Устюков та Ігор Бачинський, увійшовши в довіру до членів ПАТ, переконали їх вивести акції підприємства на офшор, як начебто єдиний спосіб зберегли належне їм майно і землю. Внаслідок такої оборудки спритні ділки стали власниками понад 60 % акцій.

Володіючи контрольним пакетом, обоє юристів призначили збори акціонерів, які мали відбутися у Євроготелі. Однак, самі на збори не з’явилися.

«Трудовий колектив прийшов на збори і був у Євроготелі весь час, від 8 ранку до 2 години дня. Однак, ці юристи на збори так і не з’явилися. Вони сфальшували рішення зборів трудового колективу, сфальшували печатку, і скориставшись цим, поставили свого голову правління, своє керівництво», - каже Євгенія Чаус.

Того ж дня, додала вона, суддя Залізничного суду Дмитро Боровков на підставі наданих йому документів зареєстрував усі зміни і нового голову правління Руфіну Челіцеву.

«Цієї людини на підприємстві ніхто не знав. Про неї відомо, що вона колись працювала аудитором, але через некомпетентність її позбавили ліцензії», - додала голова правління.

Як зазначили учасники прес-конференції, рейдери, володіючи контрольним пакетом, мали намір створити ТзОВ і перевести все майно ПАТ «Львівелектромаш» на нього, однак, їм це не вдалося, і вони пішли іншим шляхом.

«У них було дві мета – заволодіти акціями і вивести майно. Але їм це не вдалося. Тоді вони подали позов проти підприємства на  суму 22 мільйони гривень на підставі актів про виконані роботи. Вони вичікували зміни керівництва, щоб нове визнало позов і на цій підставі їм би відійшли майно і земля в оплату цих 22 млн грн», - каже юрист Андрій Назарко.

Він також стверджує, що послуг на 22 мільйони гривень Устюков і Бачинський підприємству не надавали, акти не підписані.

Наразі у  справі ПАТ «Львівелектромаш» тривають суди і колектив сподівається, що його рішення буде справедливим. «У нас багато людей передпенсійного віку, люди тут  працюють по 30-40 років, і ми не для того піднімали все з нуля, щоб тепер опинитися на вулиці. Ми своє підприємство просто так нікому не віддамо», -  заявила голова ревізійної комісії ПАТ «Львівелектромаш» Ірина Кабанова.

Трудовий колектив звернувся у всі правоохоронні органи, до Львівської ОДА, президента, народних депутатів, в тому числі і Володимира Парасюка.

«Ми сподіваємось на справедливе рішення суду. Нам би не хотілося привозити під суд сміттєві баки. Ми хочемо вирішити все законним шляхом», - додала Євгенія Чаус.

Докладніше про ситуацію – на відео.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ