Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рейдерська атака на ВАТ «Агрофірма «Провесінь» зірвала контракт на 7 мільйонів доларів, – Ігор Багнюк

Через рейдерську атаку на ВАТ «Агрофірму «Провесінь» зірвався контракт з ізраїльською фірмою, яка мала провести комплексну реконструкцію виробництва на підприємстві на 25 відсотках площ закритого ґрунту. Про це в коментарі «Гал-info» зазначив член правління ВАТ «Агрофірма «Провесінь» Ігор Багнюк.
«Через рейдерську атаку на ВАТ «Агрофірму «Провесінь» зірвався контракт з ізраїльською фірмою на суму 7 мільйонів доларів. Ізраїльська компанія мала провести комплексну реконструкцію виробництва на підприємстві на 25 відсотках площ закритого ґрунту (6 га теплиць), але вони поставили умову, що хочуть мати справу з одним повноцінним власником підприємства, а не з розрізненими акціонерами. Власне, в цей момент і почалася рейдерська атака, в результаті чого на сьогодні через судові інстанції заморожено рахунки підприємства, що призвело до того, що це не лише перекрило шляхи для розвитку, а призвело до того, що підприємство взагалі не може нормально здійснювати свою господарську діяльність», – зазначив Багнюк.
Як повідомив Багнюк, зараз 40 відсотками акцій підприємства володіють акціонери, що мають великі пакети акцій, 20 відсотків знаходиться у трудового колективу та близько 24 відсотків – у рейдерів, які, фальсифікуючи рішення Львівського господарського суду та проводячи нелегітимні збори, намагаються викинути чинне правління з підприємства.
Зокрема, Багнюк повідомив, що правління дізналося від реєстратора ВАТ «Агрофірми «Провесінь» – ТДК «Акціонер» про те, що представники виконавчої служби прийшли до реєстратора і повідомили їх про те, що є рішення Львівського господарського суду від 27 грудня та Київського обласного господарського суду від 14 грудня, якими реєстратора зобов’язується внести зміни в реєстр. «Зміни буцімто базувалися на тому, що акціонери «Провесні» провели збори, на яких замінили голову правління. Все це фікція та підробка. Вже понад рік загальних зборів акціонерів не відбувалося. У Львівському господарському суді нам повідомили про те, що подібного рішення вони не приймали, так само, як і Київський обласний господарський суд, відповідно до законодавства, не має повноважень розглядати справу по львівському підприємству. Ще одна проблема – колишній реєстратор «Провесні» – ЗАТ «Народні реєстри» попри рішення суду не віддає дані про акціонерів підприємства новому реєстратору, і тому ми не як не можемо закрити всю цю справу, від чого страждає як саме підприємство, так і його 600-особовий колектив», – зазначив Багнюк.
ВАТ «Агрофірми «Провесінь» займає 12 га землі сільськогосподарського призначення, яке товариство взяло у міста в довгострокову оренду. Оціночна вартість підприємства станом на 2006 рік становить 36 мільйонів гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ