Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рейтинг кращих ланцюгових електропил для будинку по надійності

В домашньому господарстві надійнішого помічника, ніж маленька і легенька електропилка, годі й шукати. Цей інструмент простий в користуванні, тихий, завжди готовий до роботи, не потребує заправки паливом.

Вам потрібно лише підключити його в розетку. Ланцюгова електрична пила виручає при всіх дрібних ремонтних роботах, нею легко підправити лавочку чи паркан, швидко напиляти заготовок під дрова. Працювати можна не лише надворі, а й в сараї, гаражі і навіть безпосередньо в будинку, адже шкідливих випарів бензину цей прилад не виділяє.

Такою пилкою зручно користуватися в саду - обрізати гілля, рівняти кущі. Єдина умова - близьке розташування саду до будівлі, адже мережевий кабель не дасть відійти далеко від розетки. Найнадійніші ланцюгові електропили використовують і при будівельних роботах - для обрешетування даху, наприклад. Хорошу електропилу для домашніх робіт має мати кожен господар.

Щоб полегшити вам вибір, яка електрична ланцюгова пила краще, ми підібрали шість найпопулярніших моделей. Вони активно продаються і отримують від користувачів вельми позитивні відгуки.

1. Електропила Sadko ECS-1500

Наш рейтинг електричних ланцюгових пил очолює невелика пилка від виробника Садко. Вона недорога і неймовірно зручна. Призначена для побутових розпилів, для дачі, для роботи в саду. Мотор має потужність 1,5 кВт. Розміщений він поперечно, отже передача потужності від двигуна на ріжучу гарнітуру стовідсоткова. При цьому боковий двигун настільки компактний, що не заважає і при спилюванні гілок в кронах садових дерев. Для безпечного і зручного користування передбачений зубчастий упор. Шина коротка, 30 сантиметрів, що дає інструменту легкість і можливість пиляти в будь-якому положенні (під кутом, над головою). Крок ланцюга 3/8 дюйма, ріже продуктивно і досить швидко. Масло поступає автоматично, а от натягувати ланцюг при провисанні і замінювати його потрібно з використанням гайкового ключа (він є в комплекті). 

Плюси:

  • Двигун має ефективний захист від перегрівання і перевантаження.
  • Невелика вага дає можливість працювати довго, не перетруджуючи руки.
  • Пилу можна зафіксувати за допомогою зубчастого упору, що діє як важіль, посилюючи натиск.
  • Поперечне розташування двигуна гарантує високий ККД, майже 100%.
  • Змазка подається автоматично, за допомогою масляної помпи.

Мінуси:

  • Має коротку шину, актуальна лише для обрізки саду.

2. Електропила Iron Angel ECS 2400

Голландська пилка Iron Angel трохи більша за розмірами і важить більше. Проте також дуже зручна і практична. Вона коштує на 300-350 гривень дорожче, ніж переможець рейтингу Садко. За ці гроші ви отримуєте дуже багато переваг. Наприклад, таке задоволення, як плавний пуск. Тобто, ривка на старті немає, пила плавно входить в дерево на початку пропилу. А це важливо для точності різу. А ще маємо такий бонус, як безключове натягування ланцюга. Це економить час при пилянні і робить натяг і заміну ланцюгів набагато простішими. Ця електропила ще й дуже потужна. Потужність двигуна становить 2,4 кВт. Можна пиляти товсті колоди, робити пропил твердих дошок, брусів, використовувати для дому при ремонтах та дрібних будівельних роботах. Дуже важливо, що голландський виробник потурбувався про безпеку при роботі - в пили є інерційне гальмо.

Плюси:

  • Найвища в побутовому класі потужність двигуна дозволяє пиляти тверде дерево, товсті заготовки.
  • Інерційне гальмо захищає працюючого при так званому «зворотному ударі», зупиняючи пилку в долі секунди.
  • Просте і швидке натягування ланцюга без ключів.
  • Електронний плавний пуск робить початок роботи точним і безпечним.

Мінуси:

  • Ланцюг, який є в комплекті, краще замінити відразу - швидко затупляється.

3. Пила ланцюгова електрична SEQUOIA SEC2016

Українська електропила ввійшла в ТОП кращих інструментів завдяки своїй потужності, міцності та довговічності. Такою надійною пилкою можна пиляти деревину будь-якої твердості (ясен, дуб, березу, клен). Шина має довжину 40 сантиметрів, що дозволяє розпилювати товсті колоди. Завдяки таким параметрам, цю ланцюгову пилу активно використовують при заготівлі дров. Двигун досить витривалий, обороти не падають при навантаженнях, не глухне. При перевантаженні спрацьовує ефективна система захисту, яка вимикає мотор, щоб він не згорів. Пила безпечна, при застряганні чи віддачі миттєво задіюється ланцюгове гальмо, виключаючи двигун.

Плюси:

  • Витривалий і добре захищенний від перегріву і перевантажень двигун.
  • Підвищена система безпеки при роботі, дякуючи інерційному гальму.
  • Змазування ланцюга проходить в автоматичному режимі, продовжуючи ресурс механізмів.
  • Дуже міцний корпус, стійкий до механічних пошкоджень.

Мінуси:

  • Натяг ланцюга - ключовий, потрібно використовувати інструменти.

4. Електропила Vitals Master EKZ 2440

Латвійські електричні пили Віталс досить популярні в Україні. Ця модель відзначається потужним і надійним двигуном на 2,4 кВт, підвищеною системою безпеки, яка включає в себе інерційне гальмо та щиткове гальмо. Двигун розміщений поздовжньо, на одній осі з ріжучим оснащенням. Це дає переваги в балансі інструмента, та розширює можливості маневрування, особливо, при обрізці гілля в саду. Довжина шини 40 см, гарнітура від американської фірми Орегон. Інструмент розрахований на довготривалі і складні роботи, розпилювання твердої деревини, грубого брусу. Для підсилення натиску застосовують сталевий зубчастий упор.

Плюси:

  • Мотор має високу потужність, надійні системи захисту від перегріву і нестабільної напруги в мережі.
  • Інструмент солідний, важкий, має сталевий упор, справляється із дуже твердою деревиною.
  • Двигун розміщений по поздовжній осі, що дає простір для маневрів. 
  • Ланцюг Орегон відзначається надійною заводською заточкою і надзвичайною міцністю.

Мінуси:

  • Важка, при довготривалій роботі руки змучуються.

5. Електропила Makita UC4041A

Макіта - надійна і якісна електрична пилка, яка виготовлена в Японії. Відзначається високотехнологічним виконанням. Швидкісна, потужна, ергономічна. Всі потрібні налаштування знаходяться під руками. Безпечна в роботі, має інерційне гальмо, що спрацьовує при віддачі за 0,12 секунди, виключаючи двигун. Потужність мотора 1,8 кВт. Змазка подається відразу при ввімкненні, автоматично. Ланцюг натягується одним рухом вентиля. Шина має оптимальну довжину на 40 см. Швидкість руху ланцюга 12 метрів за секунду.

Плюси:

  • Висока швидкість руху ланцюга дозволяє робити якісні розпили в твердих породах.
  • Система безпеки включає щиткове та інерційне гальмо, кнопку блокування від випадкового запуску.
  • Є функція плавного пуску, що робить безпечним і якісним пропил на старті.
  • SDS-регулювання натягу ланцюга та автоматична подача масла насосом спрощує роботу.

Мінуси:

  • Коштує дорого.

6. Електрична пила AL-KO EKS 2400/40

Завершує наш огляд найнадійніших електричних пилок потужна модель від АЛКО. Це німецький виробник, який випускає кращі електропили, як для побутових робіт, так і для професійних розпилів. Дана пилка має потужність 2,4 кВт, мотор добре захищений, обороти не падають при складних пропилах. Універсальний ланцюг від ОРЕГОН має 56 гостро відточених зубців, які справляються навіть із сирим тведим деревом. Обладнана миттєвим гальмом для високої безпеки при роботі і гальмівним шитком. Регулювання натягу ланцюга виконуємо боковим болтом за кілька секунд.

Плюси:

  • Якісні матеріали і заводська збірка від найкращого німецького виробника.
  • Продумані гальмівні системи гарантують безпечну роботу.
  • Американська ріжуча гарнітура (ланцюг, шина, зірочки) відзначається високою швидкістю і точністю пропилу.
  • Регулюється без ключів, змащується автоматично, є індикатор рівня масла.

Мінуси:

  • Поперечне розміщення двигуна, заважає при обрізці густої крони.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ