Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рейтинг Медведєва й Путіна поповз униз

Росіяни стали менше довіряти президентові РФ Дмитру Медведєву і прем`єр-міністрові РФ Володимиру Путіну, свідчать дані опитування Фонду "Общественное мнение". Повідомило УНІАн з посиланням на Лента.ру.

 

 Згідно з опитуванням, що проводилося 24-25 жовтня, Медведєву довіряють 56 відсотків опитаних, тоді як 18 жовтня його рейтинг досяг рекордних 62 відсотків. Також за тиждень зросла кількість респондентів, які Медведєву не довіряють, - з 11 до 14 відсотків.

З 72 відсотків до 66 знизилася кількість росіян, які довіряють Володимиру Путіну. Не довіряють прем`єру 12 відсотків опитаних.

 

Про зниження довіри до російського керівництва говорять також дані опитування "Левада-центру", яке проводилося 16-19 жовтня і відображає думку росіян в цілому за місяць.

 

Так, Медведєву в жовтні, за даними соціологів з "Левади", довіряють 72 відсотки росіян, що на три процентні пункти менше вересневого показника. Дії Путіна на посту прем`єр-міністра країни викликають схвалення 78 відсотків респондентів проти 81 відсотка у вересні. Свою незгоду з діями російських лідерів висловлюють 24 відсотки опитаних у випадку Медведєва і 20 - у випадку Путіна.

 

Діяльність уряду схвалюють трохи більше половини росіян - 52 відсотка.

 

У прес-секретаря прем`єр-міністра Росії Дмитра Пєскова такі зміни рейтингу викликали здивування, пишуть "Ведомости". Він відзначив, що минулої осені, під час скорочень персоналу і зниження зарплат, рейтинг Путіна показував зростання, а зниження, яке спостерігається наразі, є "парадоксом". В адміністрації президента коливання рейтингу пояснили сезонним чинником.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ