Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рейтинги УДАРу ростуть, комуністів падають

Порівняно з груднем минулого року у лютому партія УДАР продемонструвала найбільший ріст рейтингу – з 5 до 6,5%. В результаті УДАР впритул наблизивсяу рейтингу до КПУ (7%), а його лідер Віталій Кличко повернув собі четверту позицію у президентському рейтингу. Такими є результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Рейтинги лідерів майже не зазнали змін: Батьківщина, які і у грудні, мінімально випереджає Партію регіонів (19,6% проти 18,2%), водночас у президентському рейтингу мінімальне лідерство за В.Януковичем (19,7% – В.Януковича проти 19,4% – Ю.Тимошенко). При цьому, якщо позиції В.Януковича дещо покращилися порівняно з груднем, то Партії регіонів – погіршилися.

Повністю стабільні рейтинги Фронту змін (11,2%) та А.Яценюка (12,8%).

А от комуністи не змогли підтвердити динамічне зростання, яке фіксувалося у грудні (понад 8%), однак і цього результату достатньо для проходження до парламенту.

Позиції Свободи не змінилися (4,4%): партія і надалі близька до подолання 5% бар’єру на виборах.

Водночас Сильна Україна (2,9%) та Громадянська позиція (2,1%) мають значно менші шанси до подолання прохідного бар’єру при чинній редакції Закону про вибори.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 4000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 1,5%, для значень близьких до 30% - не більше 1,3%, для значень близьких до 10% - не більше 0,9%. Терміни проведення дослідження: 10 – 24 лютого 2012 р.

Розподіл областей:

Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька

Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська

Північ: м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська

Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська, м. Севастополь

Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська

Донбас: Донецька, Луганська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ