Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Резонансного злочину в Пустомитівському районі могло не статися, якби працювали дільничні міліціонери, – заступник прокурора Львівщини

Заступник прокурора Львівської області Володимир Гураль вважає, що резонансного злочину в Пустомитівському районі, коли вбили головного лікаря районної лікарні Ярослава Федину, могло не статися, якби дільничні міліціонери правильно проводили профілактичну роботу.

Головлікар Пустомитівського, можливо, був би живий, якби правоохоронні органи разом з органами державної влади та місцевого самоврядування систематично проводили профілактичні заходи, передбачені законом.

Він також повідомив, що питанням профілактики правопорушень в останні роки не приділялося належної уваги. У зв'язку з цим 3 вересня в обласній прокуратурі під керівництвом прокурора Львівщини Анатолія Пришко та начальника ГУ МВС України у Львівській області Богдана Щура відбулася міжвідомча нарада керівників правоохоронних органів та органів влади, на якому розглядалися питання профілактики правопорушень.

«Вбивства Ярослава Федина могло і не бути, якби профілактичні заходи систематично проводилися на належному рівні. Адже не секрет: у селі всі про всіх знають. У кожному селі всі знають, де можна купити алкоголь, хто не працює, у кого немає грошей», - каже Володимир Гураль.

За даними правоохоронців, це вбивство - розбійний напад з метою пограбування. Зробили це не приїжджі з інших областей, а, скоріше за все, місцеві злочинці. Є очевидці, які бачили сторонніх осіб у той вечір у селі до злочину і коли якісь невідомі тікали з місця злочину.

«Слідство вважає, що вони вимагали від нього інформацію про те, де він зберігає гроші або цінності. А він чинив опір. Видно, коли він кричав, то йому скотчем заклеїли рот, зламавши при цьому ніс. А коли побачили, що він вже бездиханний, то злякалися і втекли. Тим більше, що сусіди здійняли тривогу», - розповідає заступник прокурора області.

На думку Володимира Гураля, цей злочин має бути розкритий, передає Комсомольская правда в Украине.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ