Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Результати екзит-полів відрізнятимуться від офіційних не більше, ніж на 2,5 %, – соціолог Антипович

Мої очікування, що з 2004 року соціологи винесли урок, не справдилися. Про це сьогодні, 17 січня, коментуючи результати національних екзит-полів, заявив керівник соціологічної групи „Рейтинг” Олексій Антипович.

За його словами, дані Віктора Януковича відповідно до Національного екзит-полу, який проводили „Демініціативи”, надто сильно відрізняються від даних інших 4 оприлюднених екзит-полів. Як зазначив Олексій Антипович, він більше схиляється до цифри 35%-36% голосів виборців за Віктора Януковича, ніж до 31%, які показали „Демініціативи”.

 

Щодо решти кандидатів, то Олексій Антипович не бачить проблем, оскільки оприлюднені дані щодо Юлії Тимошенко, Сергія Тігіпка, Арсенія Яценюка, Віктора Ющенка, Петра Симоненка, Володимира Литвина, Олега Тягнибока суттєво не відрізняються від рейтингів, які оприлюднювали соціологічні компанії та останніх січневих рейтингів, які не можна було досі оприлюднювати.

 

Олексій Антипович нагадав, що на позачергових парламентських виборах 2007 року результати 4 екзит-полів не відрізнялися від результатів виборів більше, ніж на 1%. Цього разу очікується, що результати екзит-полів не будуть відрізнятися від результатів виборів більше, ніж на 2,5%. 

 

На думку Олексія Антиповича, на результати екзит-полів також вплинуло те, що до 4 з них причетність мали політичні сили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ