Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Результати моніторингу стану поверхневих вод Львівщини свідчать про погіршення якості води

17 січня представники Держуправління ОНПС в Львівській області та Громадської ради взяли участь у відеоконференції, яку Міністерство екології та природних ресурсів України проводило з метою вивчення в областях питання стану і проблем реалізації державної політики щодо охорони вод від забруднення. Про це повідомила прес-служба Держуправління.

Перший заступник начальника Держуправління Ганна Башта повідомила, що результати моніторингустану поверхневих вод Львівської області свідчать про постійне погіршення якості води. Основна причина забруднення — не належна робота очисних споруд, що функціонують на підприємствах та в господарствах області. Також, забезпеченню раціонального природокористування (в даному випадку, водопостачання та водовідведення) на перешкоді стають і управлінські проблеми органів місцевого самоврядування.

Упродовж останніх 2011-2012 років Держуправління ОНПС в Львівській здійснювало роботу з вирішенняз начної кількості проблем, що негативно впливають на стан поверхневих вод. Так, окрім забезпечення функціонування обласної системи моніторингу, Держуправління ініціює фінансування з фондів ОНПС усіх рівнів (насамперед, обласного й державного) першочергових заходів з каналізування населених пунктів та модернізації очисних споруд. З ініціативи Держуправління розроблено обласну Програму поліпшення якості поверхневих вод Львівщини, яка зараз знаходиться на розгляді у Львівській обласній раді. Під час видачі дозволів на спец водокористування спеціалісти Держуправління ретельно вивчають матеріали клопотань, зважають на те, аби суб»єкти господарювання дотримувались нормативних вимог, що дозволить зменшити забруднення вод і довкілля в цілому.

Держуправління ОНПС в Львівській області, Громадська рада вважають, що фінансування Програми «Питна вода України» на території Львівської області має залишатись пріоритетним завданням усіх гілок влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ