Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Результати плей-оф відбору на ЧС-2014: Роналду випереджає Ібрагімовича

Учора, 15 листопада, 8 збірних європейського відбору на Мундіаль зіграли перші матчі на заключному шляху до Бразилії.

Найспекотнішу атмосферу очікували на грі Португалія – Швеція, пише Футбол 24. Вивіска Ібрагімович-Роналду нікуди від нас не дінеться, хто б що там не казав перед матчем. Увесь світ шкодує, що хтось з цих гігантів світового футболу не заграє своє соло в Бразилії.

На виході отримали доволі спокійну, місцями нуднувату гру, яка плавно котилась до підсумкових нулів на табло, але...

Уже на старті матчу португальці зі шведами обмінялись супермоментами. На 5-ій хвилині Моутінью обіграв навіть воротаря, але захисник гостей встиг вибити з рамки, а за хвилину Ельмандер дотягнувся до прострілу справа, та куля пролетіла у міліметрах поруч за дальньою стійкою.

У другій половині, коли здавалось, що матч так і докотиться до нулівки, Мігель Велозу зліва навісив, а Крішітану виграв верхову боротьбу і в падінні проштовхнув у сітку. За три хвилини КР7 мав забивати другий, але його удар прийшовся у поперечину. У підсумку 1:0, що цілком влаштовує Португалію по такій грі.

Від зустрічі Греція - Румунія, мабуть, ніхто не очікував такої зливи голів. Греки за весь відбір забили 12 голів у 10-ти матчах, а тут відразу 3. Обидві команди полюбляють захисний футбол, але греки пішли на штурм з перших хвилин і при не надійнішій обороні Румунії таки досягли свого. Хоча і в гостей залишились шанси - гол на виїзді сприяє вірі в бразильське майбутнє.

Ісландці прагнуть створити історичний прорив і вийти на фінальну частину великого турніру. Хорвати, у складі яких в основі вийшли двоє представників УПЛ (Срна і Едуардо представляли "Шахтар"), досвідченіші і стабільніші учасники великих форумів.

Однак не забуваймо, що після завершення групового етапу "шашкові" залишились без тренера. Новий керманич Хорватії Ніко Ковач вже засмучував збірну України, щоправда молодіжну - в матчі відбору на молодіжне Євро. Ісландців же тренує Ларс Лагербек, який керував діями збірних Швеції та Нігерії на чемпіонатах світу. Ця пара виглядала найзагадковішою і перша гра небагато таємниць розкрила. Ісландці на початку другої половини залишились у меншості, однак непогану зі стратегічного погляду нічию 0:0 втримали. Виглядає на те, що Хорватії вдома просто також не буде.

Ісландія - Хорватія - 0:0

Ісландія: Халлдорссон, Арнасон, О. Скуласон, А.Гуннарссон, А.Скуласон, Гудмундссон, Р.Сігурдссон, Б'ярнасон, Сігторссон (Ейдур Гудйонсен, 46), Г.Сігурдссон, Фіннбогасон (Гісласон, 63)

Хорватія: Плетікоса, Срна, Чорлука, Шимуніч, Праньїч, Модріч, Ракітіч, Ілічевіч (Оліч, 46), Перішич, Едуардо (Ребіч, 72), Манджукіч (Бенко, 87)

Вилучення: Скуласон, 51
 

Португалія - Швеція - 1:0

Гол: Роналду, 82

Португалія: Патрісіу, Перейра, Бруну Алвеш, Пепе, Коентрау, Велозу, Мейрелеш (Жозуе, 79), Моутінью, Нані, Роналду, Поштіга (Алмейда, 66)

Швеція: Ісакссон, Лустіг, Нільссон, Антонссон, Мартін Ольсон, Ларссон, Ельм (Вернблум, 72), Чельстрем (Свенссон, 78), Кацанікліч, Ельмандер (Герндт, 88), Ібрагімовіч

Попередження: Перейра, Роналду - Ларссон, Ельмандер

Греція Румунія - 3:1 (2:1)

Греція: Карнезіс, Холебас, Папастатопулос, Торосідіс, Маніатіс (Карагуніс, 77), Ціоліс, Сіовас, Кацураніс (Самаріс, 86), Мітроглу (Гекас, 80), Салпінгідіс, Самарас

Румунія: Лобонт, Гардош, Гоян, Матель, Рац, Кочіш, Бурчяну (Лазар, 74), Танасе (Максім, 87), Маріка, Торже (Грозав, 75), Станку

Гол: Мітроглу, 14, 66, Салпінгідіс, 21 - Станку, 19

Попередження: Сіовас, 40, Кацураніч, 63 - Бурчяну, 27, Кочіш, 35, Гоян, 43, Лазар, 88, Рац, 90+2

Вилучення: Лазар, 90+1 (друга жовта)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ