Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Результати розслідування побиття Олексія Кайди будуть розглядатись на сесії ЛОР – Микола Горинь

„Керівник фракції „Свободи” Олег Тягнибок в обласній раді не був на засіданні Президії обласної ради, проте питання про скликання позачергової сесії з приводу побиття Олексія Кайди дуже довго розглядалось і обговорювалось усіма присутніми”, – повідомив „Гал-info” заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь.
На його думку, скликання позачергової сесії з цього приводу не має під собою реальних підстав, оскільки відсутні матеріали службового розслідування. „Шевченківський районний суд закрив справу за відсутністю складу злочину, проте президія Львівської обласної ради зобов’язала Управління внутрішніх справ у Львівській області провести розслідування побиття Олексія Кайди і доповісти про його результати на черговій сесії обласної ради. Це питання обов’язково буде розглянуте на сесії, проте скликання позачергової сесії немає підстав, оскільки депутати обласної ради від ВО „Свобода” не надали згідно з регламентом президії одну третю депутатських голосів, які підтримують скликання позачергової сесії. Якщо б Президія ЛОР отримала підписи 40 депутатів, позачергова сесія Львівської обласної ради була б скликана. Проте, згідно з регламентом, підстав для цього немає”, – зазначив Микола Горинь.
Керуючий на президії Микола Горинь також повідомив, що навколо побиття Олексія Кайди ВО „Свобода” створює політичний імідж, а цього не потрібно робити. „Варто дочекатись об’єктивних матеріалів службового розслідування, які будуть розглянуті на сесії Львівської обласної ради і не створювати навколо цього політичного піару», – зазначив Микола Горинь.
Нагадаємо, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник перебуває у лікарняній відпустці, тому, як він повідомив „Гал-info” „його обов’язки тимчасово виконує Микола Горинь”.
ЛОО ВО „Свобода” висловила обурення з приводу відмови Президії Львівської обласної ради щодо проведення позачергової сесії з приводу побиття депутата від ВО "Свобода" Олексія Кайди. Про це ВО «Свобода» голосила в оприлюдненій заяві на своєму сайті.
«Такі дії Президії Львівської обласної ради ЛОО ВО "Свобода" розцінює як перевищення Президією Львівської обласної ради своїх повноважень. Президія, згідно з регламентом обласної ради, є лише дорадчим органом обласної ради. Рішення про будь-яке розслідування ухвалює лише сесія обласної ради. Більше того - тільки  службове розслідування в цій ситуації є недостатнім. Також відбулось порушення регламенту з боку Миколи Гориня, який головував на Президії ЛОР і не поставив на голосування пропозицію ВО "Свобода" про проведення позачергової сесії обласної ради», – йдеться у оприлюдненій заяві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ
© 2005–2018
Агенція інформації та аналітики

Передрук матеріалів тільки за наявністю гіперпосилання на galinfo.com.ua