Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Резиденцію митрополита Шептицького у селі Підлюте передали УГКЦ

Українська греко-католицька церква стала власником колишньої резиденції митрополита Андрея Шептицького – повідомили в прес-секретаріаті Глави УГКЦ.
28 серпня 2006 року Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, відслужив Архієрейську Божественну Літургію у княжому місті Галичі з нагоди празника Успення Пресвятої Богородиці. Після Літургії відбулася зустріч Блаженнішого Любомира, Владик Володимира (Війтишина) і Софрона (Мудрого) із представниками обласної і місцевої влади та наукових кіл. У своєму виступі Роман Ткач, голова Івано-Франківської ОДА, зокрема повідомив про своє розпорядження щодо передачі нерухомого майна санаторно-оздоровчого комплексу «Підлюте», котрий розташований в урочищі «Підлюте» на території села Осмолода Рожнятівського району Івано-Франківської області у власність Івано-Франківського Єпархіального управління УГКЦ.
Біля підніжжя гори Люта поблизу села Осмолода була літня резиденція митрополита Андрея Шептицького, відома як «Кедрові палати».
Митрополича резиденція збудована на початку XX ст. поруч із цілющими сірководневими джерелами і, як стверджують місцеві краєзнавці, на той час вважалася одним із кращих курортів в Європі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ