Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

рф дозволила проводити мобілізацію чоловіків з окупованих територій будь-якого віку та без документів

Президент рф путін видав указ, який дозволяє відправляти на війну жителів тимчасово окупованих територій України без обмежень щодо громадянства й віку.
Фото: EPA/UPG

Про це пише радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

"Росіяни знайшли формулу "лагідної мобілізації" чоловіків на окупованих територіях без вікових обмежень. Так, учора Путін видав указ, згідно з яким знімають усі вікові обмеження для окупованих територій при влаштуванні на службу до підрозділів Росгвардії та Нацгвардії", – розповів радник мера.

Він додав, що, згідно з указом, росіяни можуть приймати до таких підрозділів людей узагалі без документів.

"Тобто тих, у кого ще російського паспорта немає (або взагалі документа немає), але атестаційна комісія вирішить, що така людина точно "русский" і точно заслуговує померти за Путіна на службі", – заявив Андрющенко.

Він наголосив на "дивному збігові" публікації російського указу з датою відновлення російського "військового обліку" на окупованих територіях Донецької області від окупантів.

"Тому востаннє. Маріупольські чоловіки в окупації. Біжіть. Ця пастка ось-ось закриється і єдина дорога з міста буде на фронт. Та звідти у кращому разі – полон, у стандартному варіанті – пакет і кладовище Старого Криму [Донецької області]", – підсумував радник мера.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ