Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РФ грубо порушує державний кордон України і чинить провокації на території нашої держави, - МЗС

2 листопада російська сторона перемістила через державний кордон України черговий т.зв. «гуманітарний конвой». Це було здійснено без запиту щодо отримання офіційної згоди Української Сторони, без здійснення компетентними органами України необхідних процедур прикордонного і митного контролю, без погодження з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста і супроводження вантажу його представниками, всупереч усталеній міжнародній практиці, а також з порушенням національного законодавства України та раніше досягнутих домовленостей. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

У заяві МЗС також зазначено: "Ці провокативні дії російської сторони, нездатність слідувати усталеним міжнародним правилам при направленні гуманітарної допомоги, а також намагання приховати справжній вміст вантажу - є свідченням продовження курсу Росії на подальшу ескалацію ситуації на сході України.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконними діями Російської Федерації, грубим порушенням державного кордону України, втручанням у внутрішні справи нашої держави шляхом підтримки терористичних угруповань, які діють на Донбасі. 

Вимагаємо від Російської Федерації припинити провокативні дії та дотримуватися загальноприйнятих норм та принципів міжнародного права та міждержавних відносин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ