Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

РФ не може припинити реверс газу з ЄС до України, - міністр енергетики РФ

Міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що юридичних підстав припинити реверс російського газу з Європи в Україну немає. Про це він заявив в інтерв'ю "Вісті.Економіка".

"Всім зрозуміло, що мова йде про штучний реверс. Газ приходить в Україну не з Австрії та Словаччини, а з газорозподільної станції "Вельке-Капушани" на словацько-українському кордоні, через яку йде транзит російського газу в Європу. Це наш російський газ, тільки куплений Україною через європейських посередників", - підкреслив міністр.

Також Новак зауважив, що експорт газу в Європу зростає настільки ж, наскільки скорочуються поставки газу в Україну.

"Мало того, якщо проаналізувати баланс поставок російського газу в Європу, то можна побачити, що його експорт до Словаччини та інших європейських країн в минулому році зріс приблизно настільки ж, наскільки скоротилися поставки газу в Україну", - заявив Новак.

Міністр сказав, що вплинути на поставки газу через європейські країни Росія не може.

"Тобто баланс російських експортних поставок зберігається. Вплинути юридично на цей процес ми не можемо, оскільки можливість використання газопроводів в реверсному режимі передбачена європейським законодавством", - підсумував міністр.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ