Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

РФ не зможе повернути Савченко у рамках мінських угод - захисник

Росія не стане обмінювати українську льотчицю Надію Савченко на ув'язнених ГРУшників в рамках Мінських домовленостей, оскільки не визнає себе стороною конфлікту на Сході України. Про це в ефірі "5 каналу" заявив адвокат Н.Савченко Марк Фейгін.

"Думаю, що РФ не зможе повернути Савченко в рамках Мінських угод. Інакше тоді треба буде визнати, як наслідок, що Росія бере участь у цьому збройному конфлікті. Обмін Єрофєєва та Александрова на Савченко у рамках мінських домовленостей, досягнутих в Нормандському форматі, будуть опосередкованим зізнанням участі Росії у війні на сході України", - сказав він.

Раніше голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов не виключив можливість обміну Н.Савченко на двох росіян, яких судять в Україні за звинуваченням у тероризмі.

Російський суд 22 березня засудив Н.Савченко до 22 років колонії загального режиму, а фактично - до 20 років і 4 місяців позбавлення волі, оскільки суд зарахував їй у строк рік і вісім місяців, проведених в слідчому ізоляторі.

У Росії Н.Савченко звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі влітку 2014 року і незаконному перетині кордону.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ