Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РФ планує застосувати ядерну зброю під час навчань "Захід-2017" - Мацеревич

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що російсько-білоруські навчання "Захід-2017" будуть продовжені після 20 вересня. За його словами, під час навчань росіянами буде відпрацьовано застосування ядерної зброї.

"Навчання продовжаться, на цей раз із застосуванням ядерної зброї, що не було включено в їх програму", - повідомив керівник польського оборонного відомства в ефірі телеканалу TVP Info у вівторок, 19 вересня.

Мацеревич нагадав, що військова доктрина РФ передбачає можливість нанесення превентивного удару по ймовірному супротивнику.

"Навчання "Захід-2017" є не тільки найбільшими, але й найбільш агресивними і багатофункціональними з усіх навчань Росії за останні 30 років", - підсумував Мацеревич.

Нагадаємо, з 14 по 20 вересня на семи полігонах Беларусі та трьох полігонах РФ проходять спільні російсько-білоруські військові навчання "Запад-2017".

Аналітики НАТО говорять про те, що РФ під виглядом навчань "Запад-2017" перекидає танки і бронетехніку до західних кордонів. З початку серпня зафіксовано переміщення російської військової техніки вздовж всієї європейської кордону РФ - від Балтійського до Чорного моря.

У міністерстві оборони Білорусі відзначили виключно оборонний характер навчань і пообіцяли, що всі російські військові, що беруть у них участь, залишать білоруську територію до 30 вересня.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ