Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

РФ показала рішення про заборону Меджлісу: "не порушить права кримських татар"

РФ показала рішення про заборону Меджлісу: "не порушить права кримських татар". Повідомила Українська правда.

У рішенні так званого Верховного суду Криму, підконтрольного Росії, щодо заборони діяльності Меджлісу зазначено, що дана заборона "не спричинить порушення права кримськотатарського народу на політичний, економічний, соціальний і культурний розвиток, не перешкоджатиме фундаментальному праву народу на самовизначення".

Рішення "суду" 4 травня оприлюднив заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелялов. 

У документі зазначається, що "справа розглянута з дотриманням правил підсудності з огляду на те, що Меджліс кримськотатарського народу не є міжнародною громадською організацією в розумінні ст. 47 Федерального закону "Про громадські об'єднання".

Також наголошується, що відповідач позов не визнав. Разом з тим доводи захисту у рішенні суду не наведено, але при цьому судді вписали в документ інформацію про те, що на півострові "діють понад 30 громадських об'єднань, які виступають на захист прав та інтересів кримськотатарського народу".

Як заявив Джелялов, представники Меджлісу готуватимуть апеляцію, після чого усіх буде проінформовано про основні тези заперечень.

"Моя упевненість в тому, що суд лише мав забезпечити видимість правосуддя, лише підтвердилася настільки безграмотним рішенням", - додав він. 

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ