Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

рф тримає у білорусі 1,5 тисячі військових, що недостатньо для наступу - Денисенко

У рф немає достатнього потенціалу, щоб почати наземний наступ на Україну з території білорусі.

Про це в ефірі «5 каналу» сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, повідомляє Укрінформ.

«росіяни не мають (достатнього – ред.) потенціалу, щоб почати наземний наступ на Україну з території білорусі. Наразі у білорусі знаходиться приблизно 1, 5 тисячі російських військовослужбовців, і явно… немає такої техніки, умовного «ударного кулака», щоб можна було сказати, що вони готуються до перекидання військ і початку наземної операції на території України», - сказав Денисенко.

Говорячи про події у Джанкої, радник міністра зазначив, що там зафіксовано 2 вибухи – під Джанкоєм горить одна з трансформаторних станцій, а в селі Майське Джанкойського району справді детонують боєприпаси. «На офіційних російських сайтах уже є інформація про те, що почалася евакуація населення з території можливого розльоту боєприпасів», - сказав Денисенко.

За його словами, Джанкой – це ворота до Херсонської області. «Це, по суті, майже кордон із Херсонською областю, і ... величезний плюс для всіх нас, що такі серйозні склади з боєприпасами наразі детонують», - додав він.

«Те, що евакуйовують людей, говорить про можливі достатньо серйозні розльоти боєприпасів, які детонують. Значить, там не просто набої до стрілецької зброї, а це реально склад з боєзапасами, думаю, до важкого озброєння», - зазначив Денисенко.

Як повідомлялося, у Джанкойському районі тимчасово захопленого рф Криму вранці 16 серпня пролунали вибухи. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про "влучання" у склад боєприпасів агресора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ