Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

РФ завезла в окупований Крим від 800 тисяч до 1 мільйона своїх громадян, - Меджліс

Російська Федерація завезла в окупований Крим з моменту окупації від 800 тисяч до 1 мільйона своїх громадян.

Як передає УНІАН, про це заявив лідер кримськотатарського народу народний депутат Мустафа Джемілєв, посилаючись на дані Меджлісу, під час виступу в Кримському домі в Києві. 

За його словами, дані про населення Криму дуже ретельно приховуються.

«Є деякі джерела, я про них не буду зараз говорити, які дають підстави нам говорити, наскільки збільшилася кількість людей в окупованому Криму», - зазначив Джемілєв.

«У нас є їхні плани про різке збільшення населення Керчі, Севастополя. Якою мірою вони виконуються? Вони навіть перевиконуються - це теж видно», - додав лідер кримських татар.

Він нагадав, що раніше заявляв, що з моменту окупації в Крим завезли десь 500 тисяч громадян РФ.

«Коли приїжджали наші співвітчизники, вони говорили, що це ми зменшили цифру. За оцінками наших співвітчизників - там від 800 тисяч до 1 мільйона», - сказав Джемілєв.

За його словами, в Криму дуже високий рівень смертності, який на 33% вище за рівень народжуваності.

«Найбільша смертність серед корінного населення», - підкреслив Джемілєв. Він розповів, яким чином відбувається переселення громадян РФ в окупований Крим.

«В першу чергу, це громадяни РФ - військовослужбовці, працівники внутрішніх справ, ФСБ, які вийшли у відставку, отримують сертифікат, який дає право на придбання житла в розмірі 16 кв. м на одну людину. Держава зобов'язана виплачувати кошти для придбання житла. Якщо з цими сертифікатами в інших регіонах Росії проблема, то в Криму ці сертифікати моментально надаються», - пояснив Джемілєв.

За його даними, в Криму, особливо в Євпаторії, Севастополі та Сімферополі активно будується житло, в першу чергу, для переселенців з РФ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ