Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Річницю проголошення ЗУНР відзначають театралізованим дійством біля Львівської ОДА

Сьогодні, 1 листопада, з нагоди святкування 99-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки під стінами Львівської ОДА організували театралізоване військово-історичне дійство "Проголошення ЗУНР", повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Військово-історичне дійство триватиме з 9:00 до 17:00 год. 

Так, біля головного входу в будинок Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради (вул. Винниченка,18) встановили блокпост з бронеавтомобілем. Біля входу в обласну адміністрацію також встановили стрілецькі стійки, а вхід у приміщення "патрулюють" вояки УСС – громадські активісти, одягнені у форму Українських Січових Стрільців. Вони також роздають мешканцям і гостям міста інформаційні повідомлення про створення ЗУНР. 

"Важливо згадувати нашу історію. Таким дійством ми перш за все вшановуємо тих, хто загинув за нашу незалежність у всі часи. Власне завдяки героїзму і самопосвяті цих людей, хлопців, які сьогодні боронять кордони на блокпостах, ми живемо" , - розповів Любомир Горбач, керівник ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять". 

Окрім того, центральними вулицями Львова упродовж дня проходитимуть патрулі-реконструктори у формі Українських Січових Стрільців. Вони вітатимуть перехожих з 99-ї річницею утворення Західно-Української Народної Республіки й також роздаватимуть усім інформаційні листівки.

Варто зазначити, що театралізоване дійство відбулось за ініціативи ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам’ять" за підтримки Львівської облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ