Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рідкі шпалери в різних дизайнерських напрямках

Універсальний оздоблювальний матеріал — рідкі шпалери — користується неабияким попитом у мешканців Львова. Фактурна суміш допомагає створювати оригінальні та вишукані ансамблі в різноманітних дизайнерських напрямках. Технологія нанесення матеріалу доступна для виконання майстром без кваліфікації.

Класика

Класичний інтерʼєр — це симетрія, витонченість і нейтральні тони. Для створення класичного дизайну використовують суміші пастельних відтінків. Однотонні шпалери у світлих тонах стають гарним фоном для окремих елементів інтер’єру. Суміш із мармуровою крихтою в складі дозволяє продемонструвати аристократичну вишуканість, притаманну старовинним дворянським будовам.

Прованс

Це напрям, що транслює прагнення імітувати умови життя столичної аристократії, але без відмови від провінційних звичок. Еклектичне поєднання породило дуже цікавий стиль, що приваблює наївністю виконання.

Для прованса притаманна демонстративна грубість оздоблення. Кам’яна кладка, неохайно оброблена деревина, штукатурка — розповсюджені варіанти для стін, підлоги та стелі. Саме тому рідкі шпалери з великою кількістю целюлозних чи бавовняних фракцій — це те, що треба. Зручно, що наносити суміш можна не дуже неохайно. У провансу невеликі візуальні дефекти є не вадою, а художньою знахідкою.

Шеббі-шик

Візитна карточка стилю — блякле забарвлення. Усі елементи інтер’єру повинні виглядати так, ніби вони досить старовинні й потерпіли від тривалого впливу сонячних променів.

Для реалізації дизайнів у стилі шеббі-шик використовують суміші, що гарантують фактурність оздоблення. Серед кольорів для шеббі-шик обирають білий, рожевий, мʼятний, бежевий, блакитний.

Лофт

Для цього стилю потрібні шпалери, що вдало імітуватимуть грубу штукатурку. Асортимент сучасних сумішей дозволяє обирати з багатьох варіантів. Бажані кольори для лофту — синій, сірий, коричневий, білий.

Ар-деко

Ар-деко — це розкіш, багатство і виклик. У рамках цього напрямку використовують найдорожчі матеріали. Для створення відповідної атмосфери можна обрати рідкі шпалери з додаванням золотих і срібних ниток, блискіток, волокон натурального шовку.

Досвідчений майстер за допомогою трафаретів може зробити на стінах рапорти. Для стилю ар-деко підійдуть геометричні візерунки з благородним металевим блиском.

Для ар-деко можна обирати оригінальні та примхуваті кольори: фіолетовий, бузковий, помаранчевий, оливковый, венге, золото і срібло.

Мінімалізм

Для цього напряму характерно максимальне уникнення зайвих елементів. Для оздоблення мінімалістичних кімнат обирають матеріали, що здатні підкреслити елегантність житла без додаткового декору.

Мінімалістичний інтер’єр створюється рідкими шпалерами з дрібними фракціями. Як правило, стіни роблять однотонними, але вибір кольорів майже необмежений. Мінімалістичний інтер’єр допускає використання яскравих тонів: червоного, синього, жовтого, помаранчевого, зеленого. Нейтральні тони також будуть доречними, якщо в кімнаті знаходяться контрастні елементи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ