Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рішення Мукачівського міського суду є найбільш небезпечним видом юридичного сепаратизму – Віктор Небоженко

«Рішення Мукачівського міського суду заборонити голові Верховної Ради Олександру Морозу підписувати закон «Про Кабінет Міністрів» – найбільш небезпечний вид юридичного сепаратизму. Сьогодні Мукачівський міський суд забороняє голові ВР підписувати закон про Кабмін, завтра його рішення скасує Донецький районний суд, а післязавтра Одеський міський суд скасує інститут Президентства. Це правовий нігілізм, коли судді, які не мають компетенції ухвалювати подібне, виносять такі рішення. Втягнення суддів в політичні розборки підірве довіру до цієї гілки влади і політичного конфлікту не вирішить», – зазначив в коментарі «Гал-info» політолог Віктор Небоженко.
Нагадаємо, що сьогодні, як повідомляє УНІАН, Мукачівський міський суд заборонив голові Верховної Ради Олександру Морозу підписувати ухвалений 12 січня закон про Кабінет Міністрів. Позивачем у справі виступив член фракції "Наша Україна" Ігор Кріль, який вимагав судової заборони голові Верховної Ради підписувати ветований Президентом закон про Кабінет Міністрів, доки документ не буде повторно розглянутий парламентом.
Президент Віктор Ющенко 19 січня повторно скористався правом вето до закону про Кабмін, який був ухвалений Верховною Радою 12 січня шляхом подолання президентського вето. 20 січня Мороз заявив, що "вето Президента надумане, і ті, хто готував його, перш за все підставляли і компрометували Президента".
Згідно із законодавством, після подолання вето Президент зобов'язаний протягом десяти днів підписати і оприлюднити закон. Якщо він цього не зробить, закон повинен підписати голова Верховної Ради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ