Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рішення суду не погіршить рейтингу Юрія Луценка – Якименко

Рішення Печерського районного суду, який визнав міністра внутрішніх справ Юрія Луценка винним у правопорушеннях, особливо не погіршить рейтингу самого Луценка. Так вважає політолог Центру економічних та політичних досліджень ім. Разумкова Юрій Якименко.

«Так, є питання, чи взагалі в компетенції Луценка було присвоювати звання та табельну іменну зброю, оскільки, наскільки я знаю, це може бути зроблено лише за наказом Президента. Але також треба враховувати, наскільки дії Луценка співмірні з діяннями попередніх міністрів внутрішніх справ. Для тих, хто вірив Луценку, рішення суду жодним чином не є аргументом для погіршення свого ставлення до нього, а навпаки, додасть аргументів «за» помаранчевого, якого «щемлять». Натомість для тих, хто його ненавидить, це буде зайвим аргументом того, що він «проти» міністра», – сказав політолог в коментарі «Гал-info».
Політолог також сказав, що зараз прослідковується чітка тенденція тиску антикризової коаліції та команди Януковича на трьох міністрів, які знаходяться в уряді за президентською квотою. «Ні Гриценко, ні Луценко, ні Тарасюк не були раніше замішані в корупційних діях. Усі вони були активними учасниками Помаранчевої революції і є залишком команди влади, яка пішла з Кабміну. Заплямовуючи їх імідж, нова команда намагається тим самим відбілити свій імідж і продемонструвати людям, які погані «помаранчеві», – вважає Якименко.   
Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва на своєму засіданні розглянув два протоколи Генпрокуратури, в яких, зокрема, вказується, що Юрієм Луценком було неправомірно присвоєно чергові звання співробітникам міліції, а також за його підписом нагороджено двох осіб іменною зброєю МВС. Сьогодні суддя Печерського районного суду Києва Інна Отрош визнала Луценка винним.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ