Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рішення центральної політради „Нашої України” по узгодженому кандидату для Львівського міського блоку не указ

Навіть якщо б центральна політрада „Нашої України”  рекомендувала Львівському міському блоку підтримати Василя Куйбіду як узгодженого кандидата на міського голову Львова далеко не всі міські осередки партій-учасниць НУ приймали б її як обов’язкове рішення. Так, лише Християнсько-Демократичний Союз, як повідомив «Гал-info» голова обласної організації партії Антон Ружицький, під час прийняття остаточного рішення по єдиному кандидату керувався б рекомендацією політради блоку 90%.
«Все-таки ми повинні поважати рішення політради „Нашої України” і, думаю, що ХДС враховував би його, якщо б таке рішення справді було. Хіба що це рішення було б не зовсім конструктивним, тобто центральне керівництво НУ пропонувало б нам якогось зовсім немислимого кандидата. Я не маю на увазі когось із двох осоновних претендентів на підтримку блоку під час виборів, а скажімо, якусь третю особу», — прокоментував Антон Ружицький.
Натомість, як запевнив «Гал-info» голова ЛОО КУН Михайло Вовк, для Конгресу рішення політради — не указ.
«Я думаю, що на місцях ми краще знаємо, кого підтримувати. Керівництво блоку не повинне втручатися у процес узгодження єдиного висуванця. Ми погодимося тільки на те рішення, яке буде прийнятним для міської організації КУН. Скажімо, зараз нас дуже обурює позиція Народного Руху при узгодженні квот — вони хочуть, щоб ми підтримали кандидата від НРУ, натомість йти на співпрацю під час розподілу місць до міськради зовсім не хочуть», — заявив Михайло Вовк.
Голова ЛОО УРП «Собор» Ірина Лукавецька також запевнила «Гал-info», що стосовно кандидата на міського голову партія визначатиметься на рівні Львова, а не Київському рівні.
«Рішення, кого підтримувати, ми прийматимемо на міській конференції партії і з цього приводу визначатимуться наші партійці, а не хтось із центрального керівництва», — говорить Ірина Лукавецька.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ