Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рівень бактеріального забруднення молока на Львівщині на 0,5% нижчий, ніж загалом по Україні

З початку року Львівська обласна санепідемстанція вилучила 2 тонни 800 кг  неякісного молока. Зокрема, на 1500 грн було оштрафовано ВАТ “Стрийський молокозавод” і ДП “Прометей” за випуск неякісної продукції. Також на деякий час санепідемстанцією  було призупинено роботу семи молокопереробних підприємств до наведення належних санітарних умов. Загалом цього року було оштрафовано 26 керівників різних підрозділів підприємств молочної промисловості Львівщини за недотримання санітарних вимог.  Про на  це  під час засідання Львівського прес-клубу реформ розповіла завідувач відділу гігієни харчування Львівської обласної санепідемстанції Оксана Кудла.

 Попри те, за словами Оксани Кудли, жодного випадку масового отруєння молоком на Львівщині не було зафіксовано за останні 15-20 років. До того ж середній показник бактеріального забруднення молока на Львівщині 2,2%, тоді як в Україні - 2,7%. Спостерігалися лише поодинокі випадки отруєння молоком. Переважно потерпілі купували його на базарі.
 “Ми регулярно беремо  проби молока  та молочної продукції, котра продається у магазинах та на ринках Львівщини. У першому півріччі цього року ми вже здійснили 751 таку пробу. При цьому здійснюється також і контроль молока на підприємствах Львівщини (таких у області 20): у літній період контроль проводиться щомісячно, в інший час – раз на 2-3 місяці”,- зазначила Оксана Кудла

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ