Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рівень довіри українського суспільства до поліції зростає, - Аваков

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив під час робочого візиту до Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області. Повідомили в Департаменті комунікації МВС України.

Аналізуючи роботу поліції Хмельниччини, глава МВС відзначив зниження рівня злочинності у області.

«Рівень злочинності у Хмельницькій області знижується, а у роботі поліції – це головний показник. А другий головний показник – ставлення громади до поліцейського. Непогані дуже показники роботи поліції Хмельницької області – і, як наслідок, повага населення регіону зростає», – підкреслив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що ріст рівня довіри до поліції – загальнодержавне явище. «Не реформи й розмови про них потрібні громадянам і нам, а результат. І суспільство бачить якісні зміни в роботі правоохоронних органів, а відтак – рівень довіри зростає», – констатував Арсен Аваков.

Як повідомив очільник МВС, згідно соціологічних досліджень, рівень довіри українського суспільства до системи Міністерства внутрішніх справ високий. «З усіх державних інституцій найвищу довіру населення мають Національна поліція, Національна гвардія, Збройні Сили і прикордонники. Вища довіра тільки до церкви і добровольчих загонів. У першій п’ятірці – підрозділи МВС. Зараз рівень довіри до поліції 42 % – це колосальна цифра. І приблизно 43% недовіри. Тобто баланс довіри-недовіри до Національної поліції складає -1%. А це гігантський ріст за останній час. Патрульна поліція, як частина Нацполіції, – ще краще: близько +3%», – наголосив Арсен Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ