Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рівень розрахунків з ДК «Газ України» по Львівській області станом на 13 жовтня становить 84,3%

Загальний рівень розрахунків з ДК «Газ України» за спожитий природний газ у 2006 році станом на 13 жовтня 2006 року становить по області 84,3%. Однак стовідсоткову оплату забезпечили лише «Мостиськатеплокомуненерго», «Радехівтеплоенерго», «Жидачівтеплокомуненерго» і КП «Наше місто» (Трускавець) та «Старосамбірокомуненерго». Сума заборгованості становить 16 106,3 тис. грн і зменшилася порівняно з її станом на 1 серпня 2006 року на 7406,7 тис. грн, або  на 31,5 %. Повідомляє прес-служба ЛОДА.
Надзвичайно низький рівень розрахунків у таких підприємств: «Моршинтеплоенерго» – 51,5%;  «Розділтеплокомуненерго» – 64,4%; ТзОВ НВП  «Енергія- Новояворівськ» – 75,3%; «Ходорівтеплокомуненерго» – 75,9%; «Червоноградтеплокомуненерго» – 62,3%; «Сокальтеплоенерго» – 74,5%; «Миколаївтеплокомуненерго» – 76,1%.
Впродовж другої половини вересня проводилася робота, спрямована на забезпечення повноти погашення заборгованості, зокрема, місцевими органами влади було прийнято низку рішень про відкриття банківських кредитних ліній та виділення коштів для поповнення статутних фондів теплопостачальних підприємств загальною сумою близько 13 млн грн.  Однак виділені кошти на поповнення обігових коштів теплопостачальним організаціям м. Львова практично скеровані  в оплату спожитого газу на підігрів гарячої води у літній період.
Слід відзначити, що 3 теплопостачальні підприємства, які працюють з ДП «Газтепло»  забезпечити 100 відсотковий рівень розрахунків та отримали ліміти на постачання газу.
Станом на 13.10.06 р. по 14 підприємствах з 25 завершена робота щодо затвердження економічно обґрунтованих тарифів, які забезпечують покриття витрат на виробництво послуг з теплопостачання із врахуванням існуючої ціни на газ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ