Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рівень тарифів у населених пунктах області зріс у 1,3-2,7 раза, у Львові – у 2,3 раза – Тарас Федак

Рівень тарифів по населених пунктах області зріс в 1,3-2,7 рази, а по Львову – в 2,3 раза. Про це на прес-конференції, присвяченій питанням тарифної політики у ЖКГ області, повідомив заступник голови ЛОДА Тарас Федак.
 «Тарифи на послуги з теплопостачання затверджено для всіх комунальних підприємств області. Якщо говорити про область, то в ній рівень тарифів зріс від 1,3 до 2,7 раза, а по Львову – в 2,3 раза. Нова вартість теплової енергії за 1 Гкал для населення коливається в межах від 166,86 грн у Самборі – до 264,22 грн в Мостиськах. У Львові по теплопостачальних підприємствах – 180,83 грн. Питома частка вартості газу у тарифах, затверджених для теплопостачальних підприємств області, займає від 46 відсотків – у ТзОВ «Енергія-Новояворівськ» до 69,3% – у ДКП «Стрийтеплокомуненерго». Натомість у Львові питома вага вартості газу у тарифах МКП «Львівтеплоенерго» становить 67,1%, у МКП «Залізничнетеплоенерго» – 65,9%», – сказав Федак.
Зі слів Федака, двоставкові тарифи, що були встановлені для населення Львова на послуги теплопостачання, є нижчими від тарифів, що встановлені для населення міст, які відповідають Львову за кількістю мешканців.
«У Львові двоставковий тариф за послуги теплопостачання є нижчим, аніж в інших містах. Наприклад, в Ужгороді він становить 224,9 грн за 1 ГКал, у Вінниці 195,53 грн, в Донецьку – 189,67 грн та в Харкові – 189,29 грн за 1 ГКал.», – зазначив Федак.
Водночас щодо тарифів на водопостачання та водовідведення, то, за словами Федака, їх переглянуто для 21 підприємства водопроводно-каналізаційного господарства із 27 діючих в області. «Зростання тарифів для населення на послуги з водопостачання становило від 1,4 до 2,4 раза, на послуги з водовідведення в 1,5-3,6 раза. Нова вартість послуг з водовідведення за 1 куб. м коливається в межах від найнижчого в Пустомитах – 0,93 грн, до 4,19 – у Старому Самборі, а з водовідведенням – від 0,48 (у Дрогобичі) до 4,03 (у Сколе)», – повідомив Федак. Водночас, за його словами, знизилося цінове навантаження на промислові підприємства – по окремих підприємствах області тарифи знизилися на 5-12%, а на Новояворівському та Новороздільському господарствах – у 2 рази.
 Щодо тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій, за словами Федака, їх переглянуто у 18 населених пунктах області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ