Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Різдвяні мотиви та органна класика: репертуар Органного залу в січні

У січні Органний зал подарує відвідувачам не лише різдвяний настрій, а й улюблені класичні твори, органне відео-шоу та незвичний хоровий перформанс.
Різдвяні мотиви та органна класика

У січневій програмі понад двадцять незабутніх концертів для музичних поціновувачів.

Велична класика.

12 січня о 19:00 з особливою концертною програмою до Львівського органного залу завітає відомий скрипаль зі Словаччини Далібор Карвай. Спільно з Ukrainian Festival Orchestra, під диригуванням Івана Остаповича, він виконає, один з найвідоміших музичних творів епохи бароко, безсмертний цикл «Чотири пори року» Антоніо Вівальді  та натхненні ним чотири танго Астора П’яццоли.

Музика до фільмів.

Відомими хітами з улюблених кінофільмів львів’яни та гості міста зможуть насолодитися 10 та 25 січня. В рамках резонансного проекту «Органне відеошоу. Музика до фільмів» треки з кінострічок виконані на органі у поєднанні з приголомшливою візуалізацією Альберта Врубеля вже вкотре подарують глядачам незабутні враження.

Український молодий хор.

Проект з кардинально іншим підходом до хорової музики пропонує глядачам Органний зал. Сміливий, вільний від шаблонів, не скутий класичною формою  експериментальний концерт  «Xoro | Performance», що відбудеться 11 січня, занурить слухачів в епіцентр самого хору, який окрім виконання хорового концерту Бортнянського підготував й танцювальну програму.

Різдвяні мотиви.

Поринути в святкову атмосферу, послухати колядки та різдвяні мелодії на органі зможуть відвідувачі Львівського будинку органної та камерної музики протягом місяця. 2 та 20 січня Наталія Половинка і Театральний центр “Слово і голоС”  представлять дійство «Нова коляда», у програмі якого найдавніші коляди з цілої України, різдвяні псальми та класичні арії. 5 та 7 січня органістка Надія Величко виконає низку відомих різдвяних композицій, зокрема твори Баха й Чайковського, українські колядки та прославлений “Щедрик” Леонтовича. 9 січня Народний камерний хор «Жайвір» подарують публіці улюблені колядки: «Небо і Земля», «Пане Господаре», «Не плач, Рахиле», «Щедрий вечір», «Рай розвився» та ін. 13 січня органістка Олена Мацелюх в рамках концерту «Різдвяні дзвони на органі» виконає віртуозні органні твори: “Неймовірна благодать” К. Пардіні, Токата “Дзвони” Я. Подбєльського, Токата “Дзвони” В. Бьорда, Токата “Бог серед нас” із циклу “Різдво” О. Мессіана, “Небо і Земля” Б. Котюка, “Молитва” Ф. Ліста та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ