Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

РНБО назвав 7 коридорів із зони АТО

Радбез визначив 7 транспортних коридорів із зони АТО. Про це на брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"Визначено 7 дорожніх напрямків для в'їзду-виїзду з окупованої території", - сказав він і уточнив, що переміщення людей та вантажів через лінію розмежування в зоні АТО здійснюватиметься лише за цими напрямками.

Лисенко назвав "коридори": "Луганськ - Щастя - Новоайдар", "Луганськ - Станиця Луганська - Широкий", "Фащівка - Дебальцеве - Артемівськ", "Горлівка - Артемівськ", "Донецьк - Курахове", "Донецьк - Маріуполь (через Волноваху)", "Новоазовськ - Красноармійськ - Талаківка - Маріуполь".

За його словами, на цих 7 напрямках будуть встановлені пропускні пункти, на яких нестимуть службу українські прикордонники, представники фіскальної служби та МВС.

"На цих пунктах буде встановлена та підключена до єдиної системи даних апаратура, яка дозволить ідентифікувати осіб, що перетинатимуть лінію розмежування", - зазначив речник АТО.

Він додав, що охочим перетнути лінію розмежування слід мати при собі паспорт.

"Головний документ для перетину цих пунктів - це документ, який посвідчує особу", - пояснив Лисенко.

Водночас, він попередив про небезпеку перетину лінії розмежування поза 7 визначеними пунктами пропуску через наявність мін. "Лінія розмежування, яка зараз існує, щільно замінована, тому спроби перетнути її через посадки, кущі і все інше є вкрай небезпечними для життя", - наголосив речник АТО.

За його словами, мінування навколишньої території є невід'ємною частиною спорудження інженерних загороджень вздовж лінії оборони військ. "Мінування є однією зі складових інженерного загородження, яке убезпечує від проникнення диверсійні груп у тил або з флангів. Застосовуються МОН-50, МОН-100, а також розтяжки, зроблені з ручних гранат", - підкреслив Лисенко.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ