Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

РНБО вирішив шукати альтернативу Росії

Україна має намір почати переговори з провідними країнами з питання диверсифікації джерел постачань природного газу. Про це повідомила секретар ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова журналістам по закінченні засідання РНБО.

"Необхідно констатувати: у сформованих умовах фактично виникла реальна загроза національній безпеці України. Невигідні умови цієї угоди загнали економіку України у важке становище", - сказала Богатирьова, повідомляє УП.

Вона підкреслила, що наслідками газової угоди також стало погіршення соціально-економічної ситуації в Україні і зменшення конкурентноздатності українських товаровиробників.

"Фактично, ця ситуація забирає гроші з кишені кожного громадянина України", - сказала секретар РНБО.

За її словами, у таких умовах бюджет держави витрачається не на розвиток, а на фінансування істотно збільшених субсидій по сплаті газу і комунальних послуг.

За словами Богатирьової, уряд України продовжує працювати над висновком нового "газового" договору з Росією.

"На даний момент, прямі збитки нашої держави (від укладання газових контрактів із РФ у 2009 році) склали суму до $ 5 млрд у рік... у таких умовах уряд України продовжує наполегливо працювати над підписанням нового справедливого контракту з Російською Федерацією", - сказала вона.

При цьому, Богатирьова не виключила, що переговори можуть тривати досить довго.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ