Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Робоча група вивчатиме ціноутворення тарифів на нафтопродукти

У Львівській ОДА створять робочу группу із вивчення ціноутворення тарифів на паливно-мастильні матеріали. Таке рішення вчора, 7 лютого, прийняли під час наради щодо цінової ситуації на ринку паливно-мастильних матеріалів та недопущення росту цін на пальне під головуванням першого заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У робочу групу увійдуть представники профільних департаментів Львівської ОДА, АЗС, Антимонопольного комітету, Державної фіскальної служби, та громадських організацій. Після проведеної роботи отриману інформацію представлять громадськості.

«Сьогодні нам важливо зрозуміти, що відбувається на ринку ціноутворення на пальне і чи справді ціни є економічно обгрунтованими. Водночас маємо доручення Прем’єр-міністра, яке буде виконано і ми на місцевому рівні повинні провести відповідний моніторинг. Плюсом буде якщо до цієї роботи доєднаються  представники АЗС, дотичних структур, громадськість», - зазначив Ростислав Замлинський.

Зі структурою та прозорістю кінцевої ціни присутніх ознайомив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Михайло Мельник. Про особливості ціноутворення розповів керівник департаменту ПАТ «Концерн Галнафтогаз» Василь Дмитрів. Зокрема серед ціноутворюючих показників на пальне Василь Дмитрів назвав курс грошових одиниць - євро та долар, ціну на нафту.

На важливості збалансованої ціни на паливо наголосила і директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз, адже, як вона зазначила, для аграріїв області пальне є однією із ключових витрат. Відтак із збільшенням посівних площ в області, потреби у пальному зростуть.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ