Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Робота за кордоном: найвища конкуренція у Польщі, а найбільше платять в Ізраїлі

Понад 10% населення України виїхали через війну за кордон. За даними ООН, майже 5,2 млн людей були змушені шукати прихисток в інших країнах.

Більш ніж половина з них (2,9 млн) поїхала до Польщі. Ще майже 800 тисяч — до Румунії. Яку роботу там пропонують та які країни ще розглядають українці для працевлаштування дізнавалися аналітики сервісу OLX Робота.

Де шукають роботу Українці?

Війна не змінила планів українських заробітчан. Як і до кінця лютого, у березні-квітні у категорії «Робота за кордоном» на українському олх у ТОПі пошуків були країни ЄС та Ізраїль. Як і серед українських роботодавців від початку війни кількість пропозицій роботи в деяких країнах знизилась. Наприклад, у березні кількість оголошень про роботу у Польщі становила майже півтори тисячі, а вже через місяць — трохи більше 700, тобто вдвічі менше. В Угорщині навпаки оголошень стало більше. 

Що стосується заробітних плат, то майже в усіх популярних серед українців країнах вони знизились. Найбільше у Нідерландах — з 66 345 грн у березні до 55 438 у квітні. Водночас в Ізраїлі зараз пропонують стільки ж, як і місяць тому, а в Угорщині, Болгарії та Чехії середні виплати навіть зросли.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ