Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Роботодавці Львівщини не зважають на безпеку праці та приховують нещасні випадки на виробництві

Роботодавці Львівщини недостатньо уваги приділяють питанням охорони праці та створенню безпечних умов праці. Про сьогодні, 8 вересня, йшлося на засіданні обласної тристоронньої соціально-економічної ради. Про це свідчить передусім те, що цьогоріч 80% нещасних випадків на виробництві сталися з організаційних причин і лише 12% – з технічних. Основними причинами, які призводять до травмування працівників, є порушення трудової і виробничої дисципліни, порушення правил дорожнього руху, недоліки під час навчання працівників безпечним умовам праці.

Стурбованість викликає високий коефіцієнт важкості виробничих травм, який наразі становить 29,98. Це означає, що кожний потерпілий на виробництві хворів у середньому 30 днів. Тобто роботодавці розслідують та беруть до обліку здебільшого випадки з важкими наслідками, а нещасні випадки з невеликою кількістю днів непрацездатності не розслідують та не обліковують, фактично приховуючи їх.
Також проблемою залишається створення безпечних умов праці, забезпечення соціального захисту працівників зайнятих у несприятливих умовах. Недотримання керівниками підприємств області вимог законодавства щодо соціального захисту таких працівників, несвоєчасне проведення атестації робочих місць за умовами праці безпідставно позбавляє працівників пільг та компенсацій за роботу в шкідливих умовах праці. До прикладу, ЗАТ „Львівський керамічний завод”, ВАТ Будівельно-монтажна фірма „Стрийбуд”, ЛКП „Залізничтеплоенерго”, Львівський завод фрезерних верстатів не виконали зобов’язань перед працівниками, зайнятими в шкідливих умовах праці, що позбавило працівників цих підприємств можливості вчасно оформити пільгові пенсії за роботу в шкідливих умовах праці.
За інформацією ЛОДА, упродовж першого півріччя 2006 року в області сталося 378 нещасних випадків, під час яких 13 працівників отримали смертельні травми.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ