Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роботодавці недолюблюють вагітних жінок

З початку року до безкоштовної «Юридтчної служби для львів’ян» надійшло 80 звернень з проблемами, що стосувалися порушення трудових прав вагітних жінок. В судовому порядку розглянуто близько 29 звернень. Про це сьогодні, 22 листопада, під час прес-конференції повідомив координатор «Юридичної служби для львів’ян» Дмитро Стельмащук.

За його словами, в середньому щомісяця по юридичну допомогу звертається від 4 до 10 осіб, що постраждали через порушення роботодавцями їхніх трудових прав. Як зазначив Дмитро Стельмащук, за останні місяці кількість таких випадків дещо побільшала.

Юрист гарячої лінії Наталія Жук розповіла про те, з якими проблемами стосовно порушення трудових прав звертаються вагітні жінки. «Найбільше звернень від вагітних жінок надходить через звільнення без подальшого працевлаштування – 38%, затримка чи недоплата допомоги при вагітності та пологах – 34%, відмова у прийнятті на роботу через вагітність – 16%, відмова в переведенні на легшу роботу – 12%, відмова у встановленні неповного робочого дня – 9%, залучення до понаднормових робіт – 6 %»,– розповіла вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ